Купи е-винетка на bgtoll.bg

Начало

Отпадат въведени ограничения на движението в Североизточна България

27.01.2014 12:08
snegorin_motorway.pngПътната обстановка в Североизточна България постепенно се нормализира след обилните снеговалежи и снегонавяванията в района. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Отменено е ограничението всички тежкотоварни превозни средства да бъдат задължително с вериги по път I-5 Русе – Бяла. Отпадна и ограничението за движението на камиони над 12 тона в област Разград.

В АПИ ще бъдат отворени офертите за участие в процедура за преценка на необходимостта от ОВОС

27.01.2014 10:37
api_building_new.jpgУтре в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени офертите в открита процедура за сключване на рамково споразумение за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за изготвяне на информации за преценка за необходимост от ОВОС /Екологична оценка /ЕО/“.

Около 3000 машини почистват републиканските пътища

26.01.2014 13:20
snegorin_highway.jpgРепубликанските пътища са проходими при зимни условия. Все още заради тежките метеорологични условия на територията на Румъния временно е ограничено движението за товарни превозни средства по път I-5 Русе-Бяла в посока Румъния. Пропускат се единствено леки автомобили и автобуси с румънска регистрация.  

Републиканските пътища са проходими при зимни условия

25.01.2014 17:50
snegorin_highway.jpgРепубликанските пътища са проходими при зимни условия. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на пътната мрежа. Временно е ограничено движението на тежкотоварни превозни средства по път I-5 Русе - Бяла в посока Румъния, поради тежки метеорологични условия на територията на Румъния и снегонавявания в област Русе. Пропускат се единствено леки автомобили и автобуси с румънска регистрация.  

АПИ: Шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия

24.01.2014 12:43
road_winter.jpgПоради очакваните през нощта и утре валежи от дъжд и сняг над по-голямата част от страната, Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Проекти