lima.api.bg - приложение за актуална пътна информация

Начало

Министър Нанков ще инспектира ремонта на тунел „Витиня“

10.05.2017 09:28
Photo-Vitinia-27.04.2017_1.jpgМинистърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще инспектира ремонта на тунел „Витиня“ в 18.00 ч. днес. Той ще направи оглед на ремонтно-възстановителните дейности,  които се извършват в момента в дясната тръба на съоръжението. Инспекцията е съвместно с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов и експерти от агенцията, както и представители на пътноподдържащата фирма „Автомагистрали“. Целта е да се провери дали работите в тунела могат да приключат преди началото на летния сезон при пълна мобилизация и 24-часов режим на работа на екипите, за да се пусне движението и да се улесни трафикът по магистралата.

Четири са отворените ценови оферти за ремонта на виадукт „Звездица“ на АМ „Черно море“

09.05.2017 16:37
greda_nadlez_ilystration.jpgОтворени са ценовите оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител на основния ремонт на виадукт „Звездица” на АМ „Черно море” - от км 2+511 до км 2+911. Съоръжението на територията на област Варна ще бъде ремонтирано със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

До 12 май се намалява скоростта на движение при 12-ти км на АМ „Люлин“ поради ремонт на високоволтов кабел

08.05.2017 11:10
AM_Liulin.jpgОт утре - 9 май, до 12 май т. г. скоростта на движение при 12-ти километър на АМ „Люлин“ ще бъде намалена до 70 км/ч., а по третокласния път III-1801 Мало Бучино - Голямо Бучино – Перник ще е до 50 км/ч. През следващите дни ще се извършва ремонт на високоволтов кабел на ТЕЦ „Република“, който преминава над двата участъка. Ще бъде ограничено и преминаването по аварийната лента на автомагистралата в посока Перник и по едната лента на третокласния път в посока София.

На 8 май от 14 ч. до 20 ч. се спират камионите по най-натоваренитe пътища

07.05.2017 09:14
heavy_3.jpgУтре - 8 май, от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни. Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

АПИ апелира шофьорите да карат разумно и да спазват правилата за движение, за да посрещнат Гергьовден щастливи и с близките си. Бъдете отговорни към другите!

05.05.2017 17:30
api_building_new.jpgВъв връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления при предстоящите почивни дни за Гергьовден Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение, да не предприемат резки маневри и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.  

Проекти