lima.api.bg - приложение за актуална пътна информация

Начало

АПИ: Движението през тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ е без ограничение

16.02.2017 20:00
Vitinia.jpgДвижението през тунел "Правешки ханове" на АМ "Хемус" се извършва без ограничения.Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това  уточнение поради неточна информация в интернет медия. В съоръжението е имало паднал кашон от преминаването на моторно превозно средство, който е премахнат. Премахнат е и  светофар на входа на тунела в посока София, който е паднал  от преминаването на извънгабаритен камион.

Премиерът Герджиков благодари лично на строителите, участвали в ремонтните дейности на тунел „Ечемишка”

16.02.2017 17:28
7791.jpgМинистър-председателят Огнян Герджиков се срещна в Министерския съвет  със строителите, обезопасили тунел „Ечемишка“. Той изрази личната си благодарност за тяхната денонощна работа и проявен професионализъм.

На интернет страницата на АПИ е публикуван Докладът за състоянието на тунелите в България

15.02.2017 17:30
Photo-13.02_4.jpgНа 7 февруари, с вътрешна заповед на председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ беше възложено сформирането на експертни групи, които да направят извънредни огледи на всички тунели в страната. След извършените огледи е разпоредено да бъде направена и оценка на риска.

Инж. Пирин Пенчев: Пътищата са услуга за обществото и икономиката. За къщата си трябва да се грижим като добър стопанин

14.02.2017 12:50
Penchev_14.02.2017.jpgПътищата са услуга за обществото и икономиката, те допринасят за това бизнесът да работи и произвежда. Трябва разбиране, че за къщата си трябва да се грижим като добър стопанин, каза инж. Пирин Пенчев пред БНТ. Той подчерта, че за съжаление пътната система е недофинансирана от над 20 години и недостигът на финансов ресурс за поддържането на републиканската мрежа е сериозен.

Движението в тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ беше възстановено предсрочно

13.02.2017 17:31
J2A6364.JPGПремиерът Огнян Герджиков и министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Спас Попниколов присъстваха на пускането на двупосочно движение през лявата тръба на тунел „Ечемишка” на автомагистрала „Хемус”.

Проекти