Начало » Пресцентър » Новини » 5 са кандидатите за проектиране и строителство на нов мост над р. Ропотамо на път III-992 Веселие - Ясна поляна

5 са кандидатите за проектиране и строителство на нов мост над р. Ропотамо на път III-992 Веселие - Ясна поляна

19.06.2015 16:42

greda_nadlez_ilystration.jpg5 са отворените оферти в откритата процедура за проучване, проектиране и извършване на строителни работи на авариралия мост над река Ропотамо при км 16+257 от път III-992 Веселие - Ясна поляна.

 


 

Отворените оферти по реда на постъпването им в деловодството на АПИ са на:

  • Пътища и мостове“ ЕООД;
  • „Автомагистрали - Черно Море“ АД, Шумен;
  • „ОРС Инфраструктура“ ООД, София;
  • „Мостремонт 97“ ООД;
  • Консорциум „ПХ-Ропотамо“, в което участват: „Пътстрой Бургас“ ЕООД и „Хидрострой“ АД.

Обилните дъждове през юли-октомври м. г. и повишеното ниво на река Ропотамо нанесоха значителни повреди и разрушения на съществуващото съоръжение. На 6 септември 2014 г. водите на реката достигнаха над парапета на моста и движението по него бе преустановено. В момента преминаването в участъка от третокласния път се осъществява по изграден временен път с временен брод през коритото на реката. Въведено е ограничение на скоростта до 20 км/ч. и забрана за движение на МПС над 12 т.

Индикативната стойност на проекта е 2 060 000 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 230 дни. Критерият за оценка е икономически най-изгодна оферта. Средствата са осигурени от бюджета на програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“.