Начало » Пресцентър » Новини » АПИ препоръчва на шофьорите да тръгват на път с подходящи гуми и да карат със съобразена скорост

АПИ препоръчва на шофьорите да тръгват на път с подходящи гуми и да карат със съобразена скорост

25.11.2013 15:37

Zima-32432.jpgПоради очакваните през нощта и утре снеговалежи в Северна България и високите котловинни полета, Агенция «Пътна инфраструктура» препоръчва на водачите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.


 

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.