Начало » Пресцентър » Новини » АПИ: Продължават спешните укрепителни дейности при 15-ти км от път ІІ-19 Симитли - Разлог

АПИ: Продължават спешните укрепителни дейности при 15-ти км от път ІІ-19 Симитли - Разлог

07.11.2014 11:55

IMG_4133.jpgДве специализирани машини пробиват дупките, в които се полага арматура и бетон за укрепването на 15-ти километър от път ІІ-19 Симитли - Разлог. Досега са направени 34 бетонови пилоти от общо над 130. С тях ще се укрепи основата на пътя, която пропадна на 24 октомври т. г. след обилните дъждове в района на прохода Предела. На заседанието си тази седмица правителството осигури 950 хил. лв. за спешни аварийно-възстановителни работи на пътния участък.


 

 

На обекта се работи интензивно и при благоприятни метеорологични условия ремонтните дейности се очаква да завършат до края на месеца. Целта е отсечката да е готова преди началото на активния туристически сезон в Банско.

Второкласният път е единствената транспортна връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях, с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин.

До приключването на аварийно-възстановителните дейности движението при км 15 от път ІІ-19 ще се извършва в лявата лента и ще се регулира със светофарна уредба. Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация. Алтернативните маршрути до Банско са път II-84 Велинград – Юндола и път III-842 Белово – Юндола.

галерия:


IMG_4120.jpg