Начало » Пресцентър » Новини » АПИ ще представи проект за изграждане на Интелигентна информационна система за събиране на данни от републиканските пътища

АПИ ще представи проект за изграждане на Интелигентна информационна система за събиране на данни от републиканските пътища

16.09.2015 12:03

OPTAlogo_.jpgУтре - 17 септември 2015 г.,  Агенция „Пътна инфраструктура“ ще представи проект за изграждане на Интелигентна информационна система за събиране на данни от републиканските пътища. Общата му стойност е 5 837 134 лв.


Целта на проекта е да се изгради и въведе в експлоатация Интелигентна информационна система /ИИС/, включваща автоматизирано събиране на данни за трафика по републиканските пътища от I-ви и II-ри клас, предоставяне на данни за пътната обстановка в реално време към потребители на републиканската пътна мрежа, включително обратна връзка към АПИ и монтиране на пътни знаци с възможност за дистанционно изменение (Varible Message Signs).

Проектът  „Подготовка на Агенция „Пътна инфраструктура“ за изпълнение на пътни проекти през програмен период 2014-2020 г. чрез подобряване на ефективността при събирането и обработката на данни за трафика по РПМ“ е финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ” чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Пресконференцията е от 11:00 часа в зала „Витоша“ на хотел „Маринела“, гр. София, бул. „Джеймс Баучер“ №100. В нея ще участват Николина Чапанова – директор на дирекция в АПИ, Мирослав Ценов, ръководител на Екипа за управление на проекта и инж. Доброслав Симеонов, началник на отдел в Института по пътища и мостове.