Начало » Пресцентър » Новини » АПИ: Шофьорите в област Смолян да са с автомобили, подготвени за зимни условия и да спазват въведените ограничения

АПИ: Шофьорите в област Смолян да са с автомобили, подготвени за зимни условия и да спазват въведените ограничения

24.01.2015 10:12

road_winter.jpgШофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват въведените ограничения. Техниката на пътноподдържащата фирма обработва републиканската мрежа.  


Всички леки автомобили, пътуващи по II-37 Батак – Доспат трябва задължително да са с вериги, а товарните моторни превозни средства да са без ремаркета и полуремаркета. През проходите "Рожен" и  "Превала" товарните МПС е необходимо да са без ремаркета и полуремаркета.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.