Начало » Пресцентър » Новини » Без ограничения е движението по магистралите “Тракия”, “Хемус”, “Люлин” и “Марица”

Без ограничения е движението по магистралите “Тракия”, “Хемус”, “Люлин” и “Марица”

26.10.2014 10:50

snegorin_motorway.pngКризисният щаб в Агенция „Пътна инфраструктура“ следи за обстановката по републиканските пътища. Инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ, е в постоянна връзка с директорите на областните пътни управления и пътноподдържащите фирми. Движението по магистралите "Тракия", "Хемус", “Люлин” и "Марица" е без ограничения.

 


 

Без ограничение се пътува и по всички първокласни пътища, с изключение на отсечката при км 247 от път I-8 Садово – Поповица. Заради частично залят пътен участък скоростта е ограничена до 60 км/ч.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, възпрепятства движението на всички останали шофьори и затруднява достъпа на пътноподдържащата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка, поддържането на републиканската мрежа и въведените ограничения от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища. През изминалото денонощие над 5000 граждани са потърсили информация на денонощния телефон.