Начало » Пресцентър » Новини » До 13 април ще бъде ограничено движението в тръбата в посока София на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“

До 13 април ще бъде ограничено движението в тръбата в посока София на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“

06.04.2016 09:30

Photo-1_Hemus_41km_05112015.jpgОт днес до 13 април през светлата част на денонощието /между 9 ч. и 18 ч./ ще бъде ограничено движението в тръбата в посока София на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ поради извършването на планирано почистване след края на зимния сезон на съоръжението. Трафикът ще бъде пренасочен двупосочно в тръбата в посока Варна.


 


През почивните дни – 9 и 10 април няма да се извършват дейности по почистване на съоръжението и движението ще се осъществява в двете тръби. През април предстои почистване и на останалите тунели от АМ „Хемус“ и АМ „Тракия“.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.