Начало » Пресцентър » Новини » Две са лентите за движение от Варна към София при виадукта „Бебреш“ от АМ „Хемус“

Две са лентите за движение от Варна към София при виадукта „Бебреш“ от АМ „Хемус“

06.05.2014 10:00

heavy.jpgДве са лентите за движение от Варна към София и една в посока София – Варна при виадукт „Бебреш“ - 30-ти км от автомагистрала „Хемус“. Въведената временна организация е до 13 ч. на 7 май. Целта е повишаване на безопасността при засиления трафик, който се очаква в края на 6-те почивни дни за Гергьовден, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.


 

Освен по АМ „Хемус“ пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге – София, както и второкласния II-81 София – „Петрохан“ - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

При 67-ми км от АМ „Тракия“ има по една лента за движение в посока София – Пловдив и Пловдив – София.

При необходимост превозните средства ще бъдат пренасочвани по осигурения кратък обход на виадукта – от пътен възел „Церово“ по път III-8402 - село Церово – временна пътна връзка към АМ „Тракия“. Приблизителната дължина на обходния път е около 5 км.

Движението на тежкотоварните превозни средства при 67-ми километър от Бургас към София е ограничено от м. г. То се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел „Север“ при км 126+200 по път II-64 - околовръстен път на Карлово - път I-6 към София.

Алтернативно направление за пътуване от Бургас към София е подбалканският път І-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас.

През почивните дни се очаква интензивно движение и по път I-1 (Е-79) София - Кулата. За улеснение на трафика и повишаване на безопасността ще има полицейски патрули на конфликтните участъци, за да се ограничат неправилните маневри и изпреварванията, застрашаващи живота и здравето на пътуващите.

 На 6 май – от 14 ч. до 20 ч., се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:

  • път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
  • път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
  • път I-5 - Русе - Велико Търново;
  • път I-8 – Пловдив - Харманли;
  • път I-9 - Варна - Бургас;
  • път II-99 - Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват указанията на „Пътна полиция“.


Karta_Obhodi_Struma.jpg  Karta_Obhodi_Trakia_Cerovo.jpg