Начало » Пресцентър » Новини » Eксперти на АПИ представиха пред китайската компания „СИТИК Констракшън“ инженерно-техническите параметри на проектите за тунел под Шипка и на АМ „Русе - Велико Търново“

Eксперти на АПИ представиха пред китайската компания „СИТИК Констракшън“ инженерно-техническите параметри на проектите за тунел под Шипка и на АМ „Русе - Велико Търново“

15.05.2018 12:30

Photo_China.JPGИнженерно-техническите параметри на проектите за тунел под Шипка и на автомагистралата „Русе – Велико Търново“ предствиха експерти на Агенция „Пътна инфраструктура“ пред представители на китайската държавна компания „СИТИК Констракшън“. Проведената работната среща от инж. Веселин Давидов е продължение на започнатите вчера от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков разговори с представители на китайската компания.


 

И двата инфраструктурни проекта са изключително важни за модернизирането на страната и работим за стартирането на строителните работи колкото се може по-бързо, каза инж. Давидов. Той започна представителите на китайската компания с отделните етапи от подготовката им.

Участниците в срещата обсъдиха и възможностите за подписване на Меморандум за сътрудничество, включващ параметри за публично-частно партньорство, с което би се ускорило реализирането на проектите.