Начало » Пресцентър » Новини » Готова е системата за автоматизирано събиране на данни за трафика по автомагистралите и I-ви клас пътища

Готова е системата за автоматизирано събиране на данни за трафика по автомагистралите и I-ви клас пътища

03.11.2015 12:50

Broyachi_OPT.jpgУтре - 4 ноември, на пресконференция ще бъде представено изпълнението на проекта за изграждане на „Интегрирана система за анализ и оценка на трафика по автомагистрали и I-ви клас пътища на територията на Република България, които са част от ТЕН-Т мрежите“. Той се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г.В пресконференцията ще участват инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, Николина Чапанова – директор на дирекция в АПИ, Петър Иванчев - ръководител на екипа за управление на проекта, инж. Доброслав Симеонов - началник на отдел в Института по пътища и мостове, и Яко Пилософ – представител на изпълнителя Сдружение „Контракс Инфра“.

Внедряването на системата за анализ на трафика по автомагистралите и I-ви клас пътища включва доставка и монтаж на 100 преброителни пункта за автоматизирано събиране и анализ на данни за пътния трафик, както и 3 бр. метеорологични станции. Системата обхваща процесите на регистриране, структуриране и съхранение на данните за интензивността, класа, средната скорост и посоката на движението на моторните превозни средства.

Изпълнител на проекта е Сдружение „Контракс Инфра“, в което участват: „Контракс“ АД и „ИНФРА РОУДС“ ЕООД. Стойността на договора е 3 997 524 лв. без ДДС.

Пресконференцията на 4 ноември е от 10:00 часа в зала 1 на Сентрал Парк Хотел София на бул. „Витоша“ №106.