Начало » Пресцентър » Новини » Инж. Лазаров ще приветства участниците в 7-та национална пътна конференция

Инж. Лазаров ще приветства участниците в 7-та национална пътна конференция

08.10.2014 10:46

LLazarov_cv_pic.JPGУтре председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров ще приветства участниците в 7-та национална конференция по пътищата. Тя се организира от катедра „Пътища“ на Университета по архитектура, строителство и геодезия и АПИ под патронажа на Министерството на регионалното развитие, а основната тема тази година са пътните настилки. Домакин на форума е хотел „Иберостар” в Слънчев бряг.


Официални гости на 7-та конференция ще бъдат посланикът на Република Полша у нас Н. Пр. Кшищоф Краевски, ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Красимир Петров, кметът на Бургас Димитър Николов и др. В срещата ще участват изтъкнати български пътни специалисти, преподаватели и чуждестранни гости.

Водещите чуждестранни лектори на конференцията са преподаватели от Техническия универститет в Дрезден – проф. д-р инж. Фромут Велнер, и неговия аспирант инж. Стефан Виларт. Доклади ще изнесат и сръбски пътни експерти в областта на обследването на стоманобетонни мостове. За новостите в пътната безопасност ще говори д-р инж. Маурицио Тира от Италия, а арх. Диен Вирсма ще разкаже за опита на Холандия как се регулира улично движение без хоризонтална и вертикална маркировка.

Участниците в конференцията ще могат да чуят анализи и доклади, както и да обменят опит в 5 панела: „Оразмеряване на пътни настилки“, „Оразмеряване на бетонови настилки”, „Строителство и поддържане на пътища“, „Геотехнически изследвания и управление на пътната мрежа“ и „Пътна безопасност“.

Откриването на 7-та национална конференция е на 9 октомври в 9,30 ч. в конферентната зала на хотел „Иберостар” в Слънчев бряг. Форумът е открит за журналистите до края на първата работна сесия - „Оразмеряване на пътни настилки“.