Начало » Пресцентър » Новини » Министър Павлова и инж. Лазаров ще проверят стартиралите строителни работи на обходния път на Елхово

Министър Павлова и инж. Лазаров ще проверят стартиралите строителни работи на обходния път на Елхово

13.05.2015 14:54

photo_Elhovo.jpgУтре министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров ще проверят стартиралите строителни работи на обходния път на Елхово - път I-7 от км 289+456 до км 296+200. Сега започва реалното изпълнение на участъка, макар първата копка на обекта да беше направена на 28 април 2014 г.


 

Общата дължина на обходния път е близо 7 км. Обектът е включен в лот 5 на програма „Транзитни пътища V”. Инвестицията е за около 6 млн. лв. Изпълнител е „Пътинженерингстрой-Т”ЕАД. Строителният надзор ще осъществи „Трансконсулт - БГ“ ЕООД.

С рехабилитацията на участъка жителите на Елхово и транзитно преминаващите ще пътуват по-удобно и по-безопасно, ще се улесни тежкотоварният трафик по път I-7 към граничен пункт Лесово и ще се подобри връзката на област Ямбол с второкласния път ІІ-79 Елхово-Бургас.