Начало » Пресцентър » Новини » На 6 юли се пуска движението по обходния път на Враца

На 6 юли се пуска движението по обходния път на Враца

04.07.2014 12:55

Obhod_Vraca_6_07_2014_1.JPGНа 6 юли – неделя, ще бъде пуснато движението по обходния път на Враца. Проектът „Път I-1 (Е79) от км 0+000 до км 6+816,60“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. На официалната церемония за откриване на обекта ще присъства председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков.

 


Общата дължина на участъка е 6,817 км. Инвестицията е за над 14,6 млн. лв. Проектът включва изграждането на един пътен възел, две четириклонни и едно кръгово кръстовище и т. н. Изпълнител е Обединение „Обход Враца”, в което участват „Трейс Груп Холд” АД, гр. София и „Пи Ес Ай“ АД, гр. Стара Загора. Строителният надзор е осъществен от „Трафик холдинг“ ЕООД.

Обектът е по маршрута на общоевропейски транспортен коридор №ІV. Като участък от път Е-79 по него се осъществяват транспортни връзки между три европейски държави – Румъния, България и Гърция. С пускането в експлоатация на втория мост над р. Дунав при Видин - Калафат се увеличи транзитният трафик в Северозападна България. Направлението се използва като най-къс маршрут между Западна, Централна Европа и Бяло море, а също и като връзка на Европа с Азия.