Начало » Пресцентър » Новини » На 90% са изпълнени строителните дейности по Лот 2 на АМ „Струма“

На 90% са изпълнени строителните дейности по Лот 2 на АМ „Струма“

26.09.2015 12:50

FullSizeRender_5.jpgНа 90% са изпълнени строителните дейности по Лот 2 на АМ „Струма“ между Дупница и Благоевград. Това установиха на място министърът на регионалното развитие и благоустройството  Лиляна Павлова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров. Двамата огледаха цялото трасе на магистралната отсечка в строителство и проведоха среща  с представители на консорциума, изпълнител на проекта. 


 


Те  увериха министър Лиляна Павлова и инж. Лазар Лазаров, че спазват стриктно планирания график за ускорена работа и подчертаха, че ще завършат Лот-а, съгласно договора – до края на месец октомври т.г. Министър Павлова призова представителите на консорциума за максимална мобилизация и стриктно спазване на изискванията за качество и безопасност. Тя изрази удовлетвореност от видяното на терен  и подчерта, че при този темп на работа договорът ще бъде спазен.

Лот 2 на АМ „Струма“ е от Дупница до Благоевград и е с обща дължина 37,48 км. Стойността му е близо 362 млн. лв. Изпълнител на строителните дейности е консорциум „СТРУМА-ЛОТ 2“, който се състои от водещ партньор - „Импреза“ АД – Италия и партньори „ГБС Инфраструктурно строителство” АД  и „Пътстрой-92“ АД.

 

 

галерия:


FullSizeRender_23.jpg   FullSizeRender1.jpg