Начало » Пресцентър » Новини » Направени са 75% от пилотите, необходими за укрепването на път ІІ-19 в района на Предела

Направени са 75% от пилотите, необходими за укрепването на път ІІ-19 в района на Предела

13.11.2014 13:25

Simitli-Razlog_02.jpgДосега са направени 117 пилоти с арматура и бетон от общо 150 бр., с които се укрепва основата на пътя при 15-ти километър от път ІІ-19 Симитли - Разлог. Това е около 75% от всички, предвидени по проект пилоти. На обекта се работи интензивно и при благоприятни метеорологични условия аварийно-възстановителните работи се очаква да завършат до края на месеца. Целта е отсечката да е готова преди началото на активния туристически сезон в Банско.


Второкласният път е единствената транспортна връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях, с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин.

Участъкът пропадна на 24 октомври т. г. след обилните дъждове в района на прохода Предела. За укрепването на отсечката от републиканския бюджет през миналата седмица бяха осигурени 950 хил. лв.

До приключването на аварийно-възстановителните дейности движението при км 15 от път ІІ-19 се извършва в лявата лента и се регулира със светофарна уредба. Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация. Алтернативните маршрути до Банско са път II-84 Велинград – Юндола и път III-842 Белово – Юндола.

 

галерия:


Simitli-Razlog_01.JPG