Начало » Пресцентър » Новини » От утре трафикът по АМ „Тракия“ от 5-ти до 9-ти км ще е двупосочно в платното за София поради ремонт на настилката при 7-ми км в платното за Бургас

От утре трафикът по АМ „Тракия“ от 5-ти до 9-ти км ще е двупосочно в платното за София поради ремонт на настилката при 7-ми км в платното за Бургас

08.04.2021 18:00

thumb_Trakia_2.jpgОт утре – 9 април, движението от 5-ти до 9-ти км на АМ „Тракия“ ще се осъществява двупосочно в платното за София. Преминаването в платното за Бургас се ограничава за ремонт на настилката в около 500-метров участък при 7-ми км, където днес възникна пожар след пътен инцидент между два тежкотоварни автомобила. Нанесените щети налагат реконструкция на настилката в отсечката и полагане на нови предпазни огради.

 


 

Предвижда се аварийните ремонтни работи да завършат до края на седмицата. След това ще бъде затворено платното за София при 7-ми км на АМ „Тракия“, за да се отстранят щетите по настилката в 200-метров участък. Там ще бъде подменен износващият асфалтов пласт.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.