Начало » Пресцентър » Новини » Отварят се ценовите оферти за възстановяване и укрепване на участъци от път III-4404 Габрово - Дебел дял

Отварят се ценовите оферти за възстановяване и укрепване на участъци от път III-4404 Габрово - Дебел дял

07.09.2015 16:55

DSC_2339.jpgУтре ще бъдат отворени ценовите оферти за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство (инженеринг), свързани с възстановяването и укрепването на участъци от пътното платно при км 4+250 и при км 11+900 на път ІІІ-4404 Габрово – Трънито - Дебел дял.

 


 

В края на май и октомври м. г. в района на Габрово паднаха обилни валежи, които доведоха до пропадане на платното. В момента отсечката от разклона за к. к. „Люляците“ до с. Дебел дял на третокласния път е затворена за движение и се пътува по обходен маршрут: Габрово – Гъбене – Музга – Дебел дял.

Бъдещият изпълнител на обществената поръчка ще извърши проучвателно-проектантски работи, които трябва да изяснят инженерно-геоложките условия в района на пропадането на пътното тяло и на свличането, причините за активизиране на свлачищния процес. Ще бъде разработено техническо решение за трайно възстановяване и укрепване на засегнатите пътни отсечки, както и извършване на необходимите строително-монтажни работи на двата участъка.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 100 дни.


Офертите ще бъдат отворени в 10.00 ч. в зала 701 в АПИ.