Начало » Пресцентър » Новини » Отворена е ценовата оферта за проектиране и строителство на нов мост над р. Ропотамо на път III-992 Веселие - Ясна поляна

Отворена е ценовата оферта за проектиране и строителство на нов мост над р. Ропотамо на път III-992 Веселие - Ясна поляна

15.09.2015 18:04

Yasna_Poliana.JPGВ Агенция „Пътна инфраструктура“ беше отворена ценовата оферта на допуснатия участник в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за проучване, проектиране и извършване на строителни работи на авариралия мост над река Ропотамо при км 16+257 от път III-992 Веселие - Ясна поляна.


 

 

Отворената ценова оферта е на Консорциум „ПХ-Ропотамо“, в което участват – „Хидрострой“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД, на стойност 1 694 000 лева без ДДС.

Обилните дъждове през юли-октомври м. г. и повишеното ниво на река Ропотамо нанесоха значителни повреди и разрушения на съществуващото съоръжение. На 6 септември 2014 г. водите на реката достигнаха над парапета на моста и движението по него бе преустановено. В момента преминаването в участъка от третокласния път се осъществява по изграден временен път с временен брод през коритото на реката. Въведено е ограничение на скоростта до 20 км/ч. и забрана за движение на МПС над 12 т.

Индикативната стойност на проекта е 2 060 000 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 230 дни. Критерият за оценка е икономически най-изгодна оферта. Средствата са осигурени от бюджета на програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“.