Начало » Пресцентър » Новини » Подписани са договорите за строителство и надзор на Лот 4 на АМ ”Тракия”

Подписани са договорите за строителство и надзор на Лот 4 на АМ ”Тракия”

31.08.2010 14:12

Logo-OPT.pngДнес в Агенция „Пътна инфраструктура”, Председателят на УС Божидар Йотов подписа договора с изпълнителя на строителството на Лот 4 на АМ „Тракия” "Ямбол - Карнобат" от км 276+200 до км 325+280” – Сдружение „ТРАКИЯ IV” ДЗЗД с водещ партньор „Холдинг Пътища”, както и договора с „План инвест - Пловдивинвест - ЛОТ4” ДЗЗД  - фирмата, която ще осъществява строителния надзор по трасето.

 


Изграждането на участъка е на стойност 174 705 600, 00 лева без ДДС, като 80% от  средсттвата са осигурени от Кохезионния фонд на Европейски съюз по Оперативна програма „Транспорт”, а 20%  е съфинансирането от бюджета.

Пътната дължина на трасето е 49,08 км, като се предвижда строителството да приключи в срок до месец януари 2013 г. Строителните дейности включват изграждането на големи пътни съоръжения, ландшафтно оформяне на пътните откоси, сигнализация и маркировка, реконструкция на кабели и проводи.

Господин Йотов подчерта, че очаква трасето да бъде изградено качестевно и в срок, което е гарантирано в сключените договори. Преди да подпише договорите, Божидар Йотов отбеляза, че „строителят има нелеката задача да построи 49 километра висококачествен магистрален път, който не просто ще свърже Ямбол и Карнобат, но ще превърне в реалност нашето обещание да осигурим на българските граждани комфорта, бързината и сигурността на пътуване, които те по право имат”.