Начало » Пресцентър » Новини » Предприемат се мерки за възстановяване на участъка при км 316 от път I-9 Бургас – Малко Търново

Предприемат се мерки за възстановяване на участъка при км 316 от път I-9 Бургас – Малко Търново

30.01.2015 14:09

bager.JPGВ кратки срокове ще бъде възстановен участъкът при км 316 от път I-9 Бургас – Малко Търново. Дясната лента в отсечката пропадна на 27 януари т. г. За укрепването му Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе извършването на инженерно-геоложки проучвания. Първокласният път е основна артерия, свързваща ГККП „Дуранкулак” с ГККП „Малко Търново”.


Днес сe извършват сондажи, за да се проучат в дълбочина причините за пропадането на платното. Ще се вземат необходимите проби и в зависимост от анализа на резултатите ще бъде преценено какви конкретно технически решения ще бъдат предприети. Очаква се най-късно в средата на февруари да започнат възстановителните дейности. По първоначални оценки, при подходящи метеорологични условия, ремонтните дейности ще продължат около месец.

В момента движението в участъка при км 316 от път I-9 Бургас – Малко Търново се извършва в лявата лента. Поставена е необходимата сигнализация за временна организация и безопастност на движението, а ограничението на скоростта е до 50 км/час.