Начало » Пресцентър » Новини » Предстои стартиране на обществена поръчка за изграждането на нов мост над р. Луда Яна на път І-8 Пазарджик – Пловдив

Предстои стартиране на обществена поръчка за изграждането на нов мост над р. Луда Яна на път І-8 Пазарджик – Пловдив

15.05.2014 14:05

greda_nadlez_ilystration.jpgЗапочва отбиване на водите при авариралия мост над р. Луда Яна при км 195+230 на път І-8 Пазарджик – Пловдив. Целта на предприетите действия, които се очаква да продължат около 3 дни, е спиране на по-нататъшното подравяне на основите на първия стълб на моста. Ще бъде направен и временен праг от дясната страна на съоръжението. По този начин ще бъде предотвратено извличането на пясък под основите на стълбовете.


 

Без промяна остава организацията на движението при км 195+230 на път І-8, която бе въведена след аварирането на съоръжението на 9 май т. г. Движението в посока Пловдив - Пазарджик се пренасочва по път III-8004 и по общински път през Огняново към Пазарджик. В посока Пазарджик - Пловдив шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и да спазват указанията на „Пътна полиция“.

Предстои стартиране на обществена поръчка по чл. 90, т. 4 от Закона за обществените поръчки за изграждането на нов мост при км 195+230 на път І-8 Пазарджик – Пловдив. Индикативната стойност е около 2 млн. лв.