Начало » Пресцентър » Новини » Проходът „Петрохан“ остава затворен. Продължава разчистването на падналите дървета

Проходът „Петрохан“ остава затворен. Продължава разчистването на падналите дървета

13.01.2021 12:03

Petrohan-13-01-2021_1.jpgЕкипи на пътноподдържащата фирма, Горското стопанство и „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода „Петрохан“. На участъци, които вчера са били разчистени през нощта отново са паднали дървета. Четири багера и три товарача подпомагат екипите, които работят при изключително тежки условия. Въпреки че по трасето не се пътува настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно.


 

 

До възстановяване на преминаването през „Петрохан“ шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана - Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ „Хемус“ до София и обратно.

 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.

Petrohan-13-01-2021_2.jpgPetrohan-13-01-2021_5.jpgPetrohan-13-01-2021_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Petrohan-13-01-2021_3.jpg