Начало » Пресцентър » Новини » Шофьорите да карат с повишено внимание в района на надлеза над АМ “Хемус“ при 26-ти км на Северната дъга на СОП

Шофьорите да карат с повишено внимание в района на надлеза над АМ “Хемус“ при 26-ти км на Северната дъга на СОП

15.09.2021 17:40

tabeli_Trakia.jpgШофьорите да карат с повишено внимание в района на надлеза над автомагистрала „Хемус“ при 26-ти км на Северната дъга от Софийския околовръстен път /II-18/. За ремонт на съоръжението и пътните връзки с АМ „Хемус“ ще се ограничава поетапно аварийната и активната лента  на околовръстния път, както и пътните връзки от АМ „Хемус“ в посока Калотина и от Софийския околовръстен път в посока София.


 Строителните дейности са част от поетапния ремонт на 20,4 км от Северната дъга, който започна в края на 2020 г.

В обхвата на надлеза движението ще бъде прехвърляно от платното за Калотина в платното в посока АМ „Тракия“ и Южната дъга на СОП. За осигуряване на транспортен достъп от околовръстния път за София ще бъде изградено временно обръщало при км 25+238, сигнализирано с необходимите пътни знаци. Движението от АМ „Хемус“ в посока Софийския околовръстен път ще преминава по останалите пътни връзки.

За осигуряване на максимална безопасност при ремонта на съоръжението ще бъде преустановено преминаването по крайните пътни ленти на двете платна на АМ ,,Хемус“. Предвижда се дейностите да завършат до края на тази година.