Начало » Пресцентър » Новини » Творбите на млади таланти от конкурса „Пази семейството си на пътя” могат да се видят на www.api.bg

Творбите на млади таланти от конкурса „Пази семейството си на пътя” могат да се видят на www.api.bg

31.03.2020 10:18

photo-31.03.jpg.pngАгенция “Пътна инфраструктура” подкрепя инициативата за повишаване на пътната безопасност и се включва в популяризирането на творбите на младите таланти от Националния конкурс за плакат: “Пази семейството си на пътя”. До 1 юни - Международния ден на детето, на интернет страницата www.api.bg, в специално създаден банер ще може да се разгледат отличените през 2019 г. проекти.


 Конкурсът е организиран от Държавната агенция за закрила на детето в партньорство с Държавната агенция “Безопасност на движението по пътищата” и в него са участвали деца, младежи и студенти. Той е част от Националната кампания, в която 2019 г. бе определена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението под мотото „Пази семейството си на пътя“. Целта е чрез изкуството децата и младежите да изразят своето послание за повече внимание и толерантност на пътя, защото всеки човек е важен, и всеки е част от живота на някой друг. Затова и обществото трябва да е единно в усилията за повишаване на пътната безопасност.

Председател на конкурсното жури е художникът Иван Яхнаджиев, а отличените творби са: “Пешеходната пътека не е щит”, “Пазете децата, те са бъдещето на България”, “Колелото на съдбата е в твоите ръце! Шофирай с разум!”, “Спри, изчакай, нека всеки стигне!” и др.

Отличените творби в Националния конкурс за плакат: “Пази семейството си на пътя” може да се видят тук.