Начало » Пресцентър » Новини » Утре министър Аврамова и инж. Глосов ще проверят ремонтните работи на виадукта при тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“

Утре министър Аврамова и инж. Глосов ще проверят ремонтните работи на виадукта при тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“

04.12.2018 15:13

Photo_33__Hemus_1.jpgУтре - 5 декември, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов ще проверят заключителния етап от ремонтните работи на виадукта при тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ в посока София.

Виадуктът при 33-ти км на АМ „Хемус“, е с дължина 225 м. В експлоатация е от 1984 г. Ремонтира се съоръжението в платното за София, което е преди входа на тунелната тръба. Възстановени са всички носещи стълбове на виадукта. Строително-монтажните работи по конструкцията на пътното платно включват саниране на пътната плоча, тратоарните конзоли и фугите на съоръжението. Предстои монтиране на новите мантинели и полагане на маркировката.

 


 

 

          Уважаеми колеги,

          Инспекцията утре - 5 декември, е от 13 ч. на съоръжението при тунел „Витиня“ в платното в посока София (33-ти км на АМ „Хемус“).