Начало » Пресцентър » Новини » Утре стартира строителството на участъка Белокопитово – Каспичан от АМ „Хемус“ и най-големия пътен възел у нас

Утре стартира строителството на участъка Белокопитово – Каспичан от АМ „Хемус“ и най-големия пътен възел у нас

28.08.2013 12:29

API-LOGO_NEW-mini.pngУтре – 29 август, стартира строителството на участъка Белокопитово – Каспичан от автомагистрала „Хемус“ – от км 337+302 до км 342+200, осъществяващ връзка с път І-2 Русе – Варна и І-4 Коритна – Белокопитово, чрез пътна връзка с път І-7 за гр. Силистра. Проектът е по програмата „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет. Общата дължина на отсечката е 4,898 км.

 


На символичната първа копка на обекта ще присъства инж. Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от „АМ Черно море” АД. Стойността на договора е 65 769 410,48 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Пътинвестинженеринг” АД.

В участъка ще бъде изграден най-големият пътен възел у нас – п. в. „Белокопитово“, през който ще се осъществява връзката с път I-2 Русе – Варна и път I-4 Коритна – Белокопитово.