Начало » Пресцентър » Новини

Новини

Обявлението за подписания договор за 24-часов мониторинг и поддържане на тол системата е изпратено в АОП

19.01.2021 17:29
toll_ramka.JPGАгенция „Пътна инфраструктура“ и Консорциум „КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС“ ДЗЗД подписаха договор за извършването на „Проактивен мониторинг и експлоатационна поддръжка и надграждане с нови функционалности на електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (Тол) и на база време за леки автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка)“. Целта е да се осигури непрекъснат 24-часов мониторинг, анализ за работата на електронната система и текущото й натоварване. Договорът с приложенията към него е публикуван в Портала за електронни обществени поръчки - https://app.eop.bg/today/69687. В законоустановения срок днес обявлението за подписания договор е изпратено в Агенцията по обществени поръчки.

Продължава разчистването на прохода „Петрохан“

18.01.2021 11:46
Photo_6.jpgПродължава разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода „Петрохан“. Екипи на Горското стопанство премахват опасните дървета в участъка между Малка Бързия и с. Бързия. Днес е направен обход на трасето и заключението на „Пътна полиция“, Областно пътно управление - Монтана и пътноподдържащата фирма е, че все още съществува опасност от падане на дървета. Въпреки че по трасето не се пътува, настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно. Сутринта температурата в района е била минус 15 градуса.  

До 17 ч. днес движението при км 156 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в една лента

15.01.2021 10:55
thumb_Trakia_1.jpgДо 17 ч. днес движението при км 156 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в една лента поради подмяна на мантинела в средната разделителна ивица. Временно е ограничено движението по изпреварващата  лента, трафикът преминава по в активната лента. Участъкът се  регулира с временна сигнализация и пътни знаци.          

Пътищата се обработват превантивно поради очакваното застудяване и снеговалежи. Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия!

14.01.2021 19:55
Photo-14-1-21_4.JPGПътищата от републиканската мрежа се обработват превантивно поради очакваното застудяване и снеговалежи през нощта, което е предпоставка за хлъзгавост и заледяване. 200 машини в момента са на терен и обработват настилките с химически вещества и инертни материали, тъй като обстановката се усложнява. На много места вали дъжд и го обръща бързо в сняг. Най-голяма опасност от заледяване има във високопланинските проходи в Стара планина, Рила и Родопите.

До 15 ч. днес движението при км 46 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в изпреварващата лента

14.01.2021 12:46
thumb_Trakia_2.jpgДо 15 ч. днес движението при км 46 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в изпреварващата лента поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Проходът „Петрохан“ остава затворен. Продължава разчистването на падналите дървета

13.01.2021 12:03
Petrohan-13-01-2021_1.jpgЕкипи на пътноподдържащата фирма, Горското стопанство и „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода „Петрохан“. На участъци, които вчера са били разчистени през нощта отново са паднали дървета. Четири багера и три товарача подпомагат екипите, които работят при изключително тежки условия. Въпреки че по трасето не се пътува настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно.

Временно движението по път ІІ-19 Банско - Гоце Делчев в района на с. Места се осъществява в една лента за моторни превозни средства до 12 т

13.01.2021 11:51
12 t.jpgВременно движението по път ІІ-19 Банско - Гоце Делчев  в района на с. Места се осъществява в една лента за моторни превозни средства до 12 т поради свличане на земна маса. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.   Трафикът се осъществява по обходен маршрут  по път I-1 Симитли – Марино Поле и по път  III-198 през проход „Попови ливади“ до Гоце Делчев и обратно.

Временно движението при 39 км по път III-197 Сатовча - Осина е ограничено в двете посоки поради пропадане на пътя

13.01.2021 11:15
road_winter.jpgВременно движението при 39 км по път III-197 Сатовча - Осина е ограничено в двете посоки поради пропадане на пътя от проливните дъждове. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. 

Временно движението по път ІІ-19 Банско - Гоце Делчев в района на с. Места е ограничено в двете посоки

13.01.2021 11:08
srutishta_put_Rilski_manastir_1.jpegВременно движението по път ІІ-19 Банско - Гоце Делчев  в района на с. Места е ограничено в двете посоки поради пропадане на пътното платно.  Трафикът се осъществява по обходен маршрут  по път I-1 Симитли – Марино Поле и по път  III-198 през проход „Попови ливади“ до Гоце Делчев и обратно. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. 
RSS Icon
« предишни123456...963следващи »