Начало » Пресцентър » Новини

Новини

До 12 май се намалява скоростта на движение при 12-ти км на АМ „Люлин“ поради ремонт на високоволтов кабел

08.05.2017 11:10
AM_Liulin.jpgОт утре - 9 май, до 12 май т. г. скоростта на движение при 12-ти километър на АМ „Люлин“ ще бъде намалена до 70 км/ч., а по третокласния път III-1801 Мало Бучино - Голямо Бучино – Перник ще е до 50 км/ч. През следващите дни ще се извършва ремонт на високоволтов кабел на ТЕЦ „Република“, който преминава над двата участъка. Ще бъде ограничено и преминаването по аварийната лента на автомагистралата в посока Перник и по едната лента на третокласния път в посока София.

На 8 май от 14 ч. до 20 ч. се спират камионите по най-натоваренитe пътища

07.05.2017 09:14
heavy_3.jpgУтре - 8 май, от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни. Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

АПИ апелира шофьорите да карат разумно и да спазват правилата за движение, за да посрещнат Гергьовден щастливи и с близките си. Бъдете отговорни към другите!

05.05.2017 17:30
api_building_new.jpgВъв връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления при предстоящите почивни дни за Гергьовден Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение, да не предприемат резки маневри и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.  

Инж. Дончо Атанасов остава титуляр на АПИ

05.05.2017 15:15
API_building_2016_.JPGМинистърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще остави инж. Дончо Атанасов начело на Агенция „Пътна инфраструктура“. Номинацията бе представена днес от министър Нанков пред министър-председателя Бойко Борисов и бе приета от премиера. Решено беше също така министърът да предложи промени в структурата на агенцията, които ще бъдат оповестени в близките дни. Предвижда се тогава да бъде обявено цялото ръководство.  

В последния работен ден преди Гергьовден се спира движението на камионите над 12 т по натоваренитe пътища. Две ленти за излизащите от София през Владая

04.05.2017 14:36
heavy_3.jpgУтре - 5 май, последният работен ден преди Гергьовден, от 16 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват въведените ограничения, сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

До 29 август ще бъдат стеснени 50 м от ул. „Магистрална“ във Велико Търново за изграждането на пътна връзка към хипермаркет

02.05.2017 13:17
I-4_ul_Magistralna.jpgОт днес - 2 май, до 29-ти август т. г. ще бъде стеснено едното платно за движение на ул. „Магистрална“ във Велико Търново в посока Варна, поради изграждане на пътна връзка към хипермаркет. Стесненият участък е с дължина около 50 м и е в отсечката след входа на града, идвайки от София, където улицата е с две самостоятелни платна за движение.

На 1 май от 14 ч. до 20 ч. се спират камионите по най-натоваренитe пътища

30.04.2017 08:05
heavy-2.jpgУтре - 1 май, от 14 ч. до 20 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни. Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийната лента за по-бързо придвижване по автомагистралите

28.04.2017 16:30
API_2016.JPGВъв връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления при предстоящите три почивни дни, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение.

Близо 1 млн. лв. са осигурени за ремонта на път III-4404 Габрово - Трънито - Дебел дял

28.04.2017 16:15
III-4404_Gabrovo-Debel_dial.jpgОт днес до края на юни ще се ремонтират два участъка на платното на третокласния път III-4404 Габрово - Трънито - Дебел. Единият е в района на кв. „Славовци“ на гр. Габрово (при км 4+250), а другият е между селата Трънито и Дебел дял (при км 11+900). През 2014 г. в района на Габрово паднаха обилни валежи, които доведоха до пропадане на пътното платно на двата участъка.
RSS Icon