Начало » Пресцентър » Новини

Новини

АПИ: Не тръгвайте с летни гуми към планинските проходи. Прогнозата на синоптиците е за влошаване на времето

30.10.2019 13:14
AM_zima.jpgПо високопланинските проходи през следващото денонощие се очаква влошаване на времето и е възможно дъждът да премине в сняг. Прогнозата на синоптиците е за значително застудяване. В тази връзка Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване през планинските проходи, да не тръгват на път с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.      

Днес шофьорите да се движат с повишено внимание по АМ "Тракия" поради кратковременни ремонти

30.10.2019 09:58
thumb_Trakia_2.jpgДо 18 ч. днес шофьорите да се движат с повишено внимание по следните участъци от АМ "Тракия": - от км 0 до км 1 на АМ „Тракия“ в посока Бургас движението се осъществява във втора активна и изпреварващата лента поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. - движението от км 41 до км 42 на АМ „Тракия“ в посока Бургас се осъществява в активната лента поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка в изпреварващата лента.

Възстановено е движението при км 234 на АМ "Тракия" в посока Бургас

29.10.2019 12:52
thumb_Trakia_3.jpgВъзстановено е движението при км 234 на АМ "Тракия" в посока Бургас.

АПИ с код по ISO, задължителен за търговското опериране на тол системата

29.10.2019 11:33
LOGO__toll-bg.jpgАгенция „Пътна инфраструктура“ получи първия идентификационен номер на издател съгласно стандарт БДС EN ISO 14816, задължителен за търговското опериране на тол системата.   Две от компаниите, партньори на АПИ - „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД и „Интелигентни Трафик Системи“ АД, регистрирани като Национални доставчици на услуги, получиха съответно от Българския институт за стандартизация (БИС) уникални идентификационни номера. Това им осигурява възможност за ефективно участие във втората фаза на тестовия режим на тол системата с бордови устройства, а в последствие – и в търговското опериране на системата.

Днес шофьорите да се движат с повишено внимание по АМ "Тракия" поради кратковременни ремонти

29.10.2019 10:50
thumb_Trakia_1.jpgДо 18 ч. днес шофьорите да се движат с повишено внимание по следните участъци от АМ "Тракия": - от км 2 до км 3 на АМ „Тракия“ в посока Бургас движението се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Ограничава се движението в изпреварващата и втора активна лента, трафикът преминава по първа активна лента. - движението от км 41 до км 42 на АМ „Тракия“ в посока София се осъществява в изпреварващата лента поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка в активната лента.

Временно се ограничава движението в изпреварващата лента при км 234 на АМ "Тракия" в посока Бургас

29.10.2019 08:26
thumb_Trakia_2.jpgВременно се ограничава движението в изпреварващата лента при км 234на АМ "Тракия" в посока Бургас поради разпилян товар на пътното платно. Движението се осъществява в активната лента и се регулира от пътна полиция.        

Открита е обществена поръчка за изработването на технически проект на Околовръстния път на Пловдив

28.10.2019 15:47
Okolovrusten_pat__Plovdiv.jpgАгенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за Околовръстен път на гр. Пловдив. Дължината на обходното трасе ще бъде 18,7 км. Индикативната стойност на поръчката е 3 750 000 лв. без ДДС, а финансирането е от националния бюджет. Околовръстният път на Пловдив е от съществено значение за района и е важен за развитието на индустриалната зона и връзката й с града. Проектът предвижда промяна в габарита на пътя, изграждане на локални платна за осигуряване на достъп до търговски, крайпътни и други обекти, разположени в близост до съществуващия път. Околовръстното трасе включва участък от път ІІ-86 Пловдив - Асеновград като началото е при отделянето му от път І-8 Пазарджик - Пловдив, а краят е при новоизграждащото се кръгово кръстовище между път ІІ-56 Брезово - Пловдив и път ІІ-86.

АПИ обяви обществена поръчка за разработване на разширен идеен проект и подробен устройствен план на АМ „Черно море“

28.10.2019 15:06
AM_Cherno_more.jpgАгенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за разработване на разширен идеен проект, с извършване на пълни инженерно-геоложки проучвания и изготвяне на подробен устройствен план-парцеларен план на АМ „Черно море“. Индикативната стойност на поръчката е 14,4 млн. лв. без ДДС. Целта на поръчката е да се разработят най-малко три варианта за трасе на АМ „Черно море“. Необходимо е да се проучат възможностите за изграждането на връзки с курортните градове и комплекси, посредством съществуващите пътища. Проектната скорост на трасето се предвижда да бъде 120 км/ч, с габарит 27 м, с по две активни и една аварийна лента във всяка посока на движение.

Шофьорите да карат внимателно по път II-86 Чепеларе-Проглед и път III-867 Мадан-Златоград. Движението ще е в една лента

28.10.2019 13:55
Madan-Zlatograd_291215_6.JPGУтре - 29 октомври, от 9 ч. до 18 ч. движението при 81-ви км на път II-86 Чепеларе - Проглед ще се извършва в една лента поради дооборудване на съществуващите трафик камери към тол системата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.      
RSS Icon