Начало » Пресцентър » Новини

Новини

Започна разчистването на Троянския проход. На места преспите достигат 1,5 м

09.01.2020 12:07
SN-1.jpgЗапочна разчистването на Троянския проход. Заради снега и влошените метерологични условия от 5 януари трафикът за всички превозни средства през най-високия старопланински проход е ограничен, за да се гарантира безопасността на шофьорите. От снеговалежа и бурния вятър в прохода на места има преспи до метър и половина. Разчистването на пътното платно се извършва от специализирани машини - роторен снегорин, грейдери, багери и т. н. Целта е движението по второкласния път II-35 Троян – Кърнаре за превозните средства до 12 тона да бъде възстановено във възможно най-кратък срок. Очаква се това да стане за предстоящите почивни дни. С пускането на движението през Троянския проход ще се улесни пътуването на шофьорите от областите Ловеч, Плевен и Пловдив, както и връзката между Северна и Южна България.                   Галерия:

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост от км 61 до км 80 на АМ „Тракия“ в посока Бургас

09.01.2020 11:17
thumb_Trakia_3.jpgШофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост от км 61 до км 80 на АМ „Тракия“ в посока Бургас, поради ремонт на мантинели в средна разделителна ивица. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието  на тел. 0700 130 20 в АПИ.  

Втори доставчик на услуги премина успешно тестовете за оперативна съвместимост с тол системата

08.01.2020 17:22
LOGO__toll_en.jpgИ вторият национален доставчик на услуги, който подписа договори с  Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) по новите Общи условия – „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД, премина успешно интеграционните тестове от край до край за оперативна съвместимост с електронната система за събиране на пътни такси за изминато разстояние - тол, оперирана и поддържана от  АПИ. Както по-рано съобщихме, интеграционните тестове с „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД се проведоха днес – 8 януари. Интеграционните изпитвания премина успешно и другият регистриран доставчик на услуги „Интелигентни трафик системи“ АД.    

Утре между 10 ч. и 12:30 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в района на 13-ти км на АМ „Хемус“

08.01.2020 14:07
thumb_Hemus_oblast_Varna.jpgУтре – 9 януари, от 10 ч. до 12:30 ч. на три пъти за около 5 минути ще бъде ограничено движението в двете посоки по автомагистрала „Хемус“ в 400-метров участък между 13-ти и 14-ти км. Трафикът се спира поради планов ремонт на електропроводи, извършвани от ЧЕЗ.    

До 14:30 ч. днес движението от км 13 до км 14 на АМ „Тракия“ в посока София се осъществява в изпреварващата лента

08.01.2020 13:38
thumb_Trakia_1.jpgДо 14:30 ч. днес движението от км 13 до км 14 на АМ „Тракия“ в посока София се осъществява в изпреварващата лента поради ремонтни дейности на дилатационна фуга. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват пътната сигнализация.

До 15 ч. днес движението при км 65 на АМ „Тракия“ в посока София ще се осъществява в активната лента

08.01.2020 13:06
thumb_Trakia_1.jpgДо 15 ч. днес движението при км 65 на АМ „Тракия“ в посока София ще се осъществява в активната лента поради ремонт на мантинела. Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват пътната сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието  на тел. 0700 130 20 в АПИ.  

Превозвачите могат да заявяват бордови устройства за нуждите на тол таксуването

08.01.2020 12:26
LOGO__toll-bg.jpgСобствениците на тежкотоварните автомобили над 3,5 тона вече могат да започнат подготовка за оборудване с бордови устройства за нуждите на предстоящото тол таксуване. Един от двата национални доставчика на услуги, подписали договори по новите Общи условия на АПИ – „Интелигентни трафик системи“ АД, премина успешно интеграционните тестове от край до край за оперативна съвместимост с електронната система за събиране на пътни такси за изминато разстояние - тол, оперирана и поддържана от  АПИ. Това дава възможност на дружеството за предварителни регистрации за оборудване на автопарка на превозвачите с бордови устройства, както и да започне подготовка за сключване на договори с тях.

Проф. Олег Асенов: От преговорите с превозвачите платената пътна мрежа е редуцирана с над 40%, а тол таксите намалени с 50 на сто

08.01.2020 11:48
Oleg_Asenov.JPGПлатената пътна мрежа, която ще ползват собствениците на тежкотоварни превозни средства след въвеждането на тол системата, е редуцирана с 40%, а първоначалните такси бяха намалени с почти 50%, по тяхна препоръка. Това са отстъпки, които от миналата година досега са направени в посока за намиране на консенсус, каза проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, в Сутрешния блок на bTV.  

До 13 ч. днес движението от км 17 до км 18 на АМ „Тракия“ в посока София се осъществява в една лента

08.01.2020 10:58
thumb_Trakia_3.jpgДо 13 ч. днес движението от км 17 до км 18 на АМ „Тракия“ в посока София се осъществява в една лента поради ремонт на дилатационна фуга. Ограничава се движението в активната лента, като трафикът ще се осъществява в изпреварващата лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост.
RSS Icon