Начало » Пресцентър » Новини

Новини

Около 300 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж

05.02.2016 13:53
rotoren_snegorin.JPGОколо 300 машини почистват републиканската пътна инфраструктура в районите със снеговалеж. Всички магистрали и републикански пътища са почистени, съобразно нивата за зимно поддържане, и са проходими при зимни условия.  

АПИ: Шофьорите, на които през следващите дни им предстои пътуване към Гърция внимателно да планират маршрутите си

02.02.2016 17:14
heavy_3.jpgШофьорите, на които през следващите дни им предстои пътуване към Гърция е необходимо внимателно да планират маршрутите си. Очаква се на 4 февруари – четвъртък, в съседната ни държава да има обща национална стачка и това да възпрепятства преминаването през всички контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница.  

Трима са кандидатите за поддържането на АМ „Марица“ на територията на област Стара Загора

02.02.2016 17:10
Marica_lot1__29.10_1.JPGТри са отворените оферти за извършване на „Поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации) на автомагистралните участъци АМ „Марица” от км 2+250 до км 22+000, включително и принадлежащите пътни връзки, охрана на пътни съоръжения и принадлежности в обхвата на автомагистралата, на територията на ОПУ - Стара Загора, стопанисвани от АПИ”.  

АПИ осигурява 12 химически тоалетни за блокираните шофьори на българо-гръцката граница

02.02.2016 14:50
lorry_road_variant.jpgВъв връзка с принудителния престой на шофьорите край българо-гръцката граница Агенция „Пътна инфраструктура“ осигурява 12 химически тоалетни за шофьорите, които не могат да преминат през контролно-пропускателния пункт Кулата-Промахон. Водачите на моторни превозни средства са принудени да чакат край пътното платно до прекратяване на протестите на гръцките фермери и възстановяване на работата на контролно-пропускателния пункт.  

Екипи на АПИ и "Геозащита"-Плевен извършиха оглед на свлачището на път I-1 Монтана - Враца

30.01.2016 16:55
Picture_30-01-2016_1.jpgЕкипи на Агенция "Пътна инфраструктура" и "Геозащита"-Плевен извършиха оглед на свлачището на път I-1 Монтана - Враца. В началото на следващата седмица ще бъдат готови заключенията на експертите за мерките, които трябва да се предприемат. Причина за свлачищния процес е преовлажняване на основата на склона от снеготопенето.  

В неделя - 31 януари, изтича валидността на годишните винетки за 2015 г.

29.01.2016 12:00
vignette.jpg В неделя - 31 януари, изтича валидността на годишните винетки за 2015 г. Шофьорите, които не са закупили стикер за тази година, могат да го направят от дистрибуторската мрежа - бензиностанции, пощи, големи търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-пропускателните пунктове и др.  

Бетоновият къс, предизвикал инцидента при надлеза на път I-1 при гара Яна, няма пряко отношение към цялостната здравина на конструкцията

27.01.2016 18:10
Nadlez-I-1.jpgБетоновият къс, предизвикал инцидента в понеделник, е от надлеза на път I-1 при гара Яна, показва анализът на Института по пътища и мостове. Днес работата на експертите продължи и бяха извършени допълнителни замервания. Заключението е, че бетоновият къс е от тротоарна конзола и този елемент няма пряко отношение към цялостната здравина на конструкцията.

Лабораторията на ИПМ ще направи анализ за произхода на бетоновия къс, предизвикал инцидента при надлеза на път I-1 при гара Яна

26.01.2016 15:02
api_building_new.jpgЛабораторията на Института по пътища и мостове ще направи физикохимичен анализ за произхода на бетоновия къс, предизвикал инцидента при надлеза на път I-1 при гара Яна. Екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“ и днес продължиха огледа на съоръжението на първокласния път с цел да се установи точното място, от което евентуално би могло да се е откъснало бетоновото парче и да се предприемат необходимите мерки за обезопасяване на надлеза, преминаващ над платната за движение на АМ „Хемус“.  

Надлезът при гара Яна на път I-1 не е ремонтиран от над 40 години

25.01.2016 15:19
Nadlez-I-1.jpgЕкипи на Областно пътно управление – София и на пътноподдържащата фирма днес и утре ще извършат оглед на съоръжението на път I-1 при гара Яна и ще бъдат предприети необходимите мерки за обезопасяване и ремонт на частта от съоръжението, преминаващо над платната за движение на АМ „Хемус“.  
RSS Icon