Начало » Пресцентър » Новини

Новини

АПИ: Шофьорите в област Смолян да са с автомобили, подготвени за зимни условия и да спазват въведените ограничения

24.01.2015 10:12
road_winter.jpgШофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват въведените ограничения. Техниката на пътноподдържащата фирма обработва републиканската мрежа.  

Двама са кандидатите за поддържане на републиканските пътища в областите Пазарджик и Пловдив

23.01.2015 18:37
DSC_2339.jpgОтворени са ценовите оферти за определяне на изпълнител за извършване на поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно - възстановителни работи при аварийни ситуации) на републиканските пътища на територията на Южен централен район, стопанисвани от АПИ, за обособена позиция № 2 – ОПУ-Пазарджик и обособена позиция № 3 – ОПУ-Пловдив.

Утре се отварят ценовите оферти за поддържане на републиканските пътища в областите Пазарджик и Пловдив

22.01.2015 17:40
P4299193.JPGУтре в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени ценовите оферти за определяне на изпълнител за извършване на поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно - възстановителни работи при аварийни ситуации) на републиканските пътища на територията на Южен централен район, стопанисвани от АПИ, за обособена позиция № 2 – ОПУ-Пазарджик и обособена позиция № 3 – ОПУ-Пловдив.  

В кратки срокове ще бъде възстановен участъкът от път II-53 Поликраище - Елена - Майско

20.01.2015 15:41
SAM_6611.JPGВ кратки срокове ще бъде възстановен участъкът при км 25+580 от път II-53 Поликраище – Лясковски кантон – Елена – Майско. Пътното платно в отсечката пропадна в края на м. г. поради падналите дъждове. За укрепването му Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе извършването на проучвателно-проектантски дейности за възстановяване на платното. Път ІІ-53 свързва община Елена с областите Велико Търново и Сливен и осъществява връзката между Северна и Южна България чрез прохода Вратник.

До 30 януари е срокът за подаване на заявления за сключване на споразумения със собствениците на имоти, през които ще преминава Северната скоростна тангента

15.01.2015 13:10
SST__.jpg30 януари 2015 г. е срокът за подаване на заявление по образец за сключване на съдебни споразумения със собствениците на имоти, през които ще преминава Северната скоростна тангента на София. Подписването на споразумението е на основание чл. 178 от Административнопроцесуалния кодекс, във връзка с Решение на Министерския съвет № 811/2013 г. Документите се подават в деловодството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и досега са постъпили 15 заявления.

АПИ: Близо 950 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж. Шофьорите да карат внимателно и да спазват въведените ограничения

12.01.2015 11:22
road_winter.jpgРепубликанските пътища са проходими при зимни условия. 948 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

В областите Стара Загора и Сливен шофьорите да карат с повишено внимание поради опасност от поледици

10.01.2015 09:34
snegorin_motorway.pngОграничено е движението на товарни автомобили по републиканската пътна мрежа в областите Стара Загора и Сливен поради опасността от поледици от дъжда и ниските температури в региона. Пътноподдържащите фирми обработват пътната инфраструктура. Шофьорите на леки автомобили да тръгват на път, ако е наложително, само с подходящи гуми, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения и указанията на „Пътна полиция“.  

АПИ: Шофьорите в област Разград да карат с повишено внимание поради силния вятър и опасността от снегонавявания

09.01.2015 17:30
WP_0011.jpgШофьорите, на които им предстои пътуване в област Разград е необходимо да карат с повишено внимание поради силния вятър в региона и опасността от снегонавявания. Техниката на пътноподдържащата фирма обработва републиканската инфраструктура, но има опасност силния вятър да навява снега обратно на пътното платно.

АПИ и строителната камара стартират поредица от срещи за подготовка на промени в нормативната база

07.01.2015 13:50
P1073218.jpgЕкспертите от Агенция „Пътна инфраструктура“ и от Камарата на строителите в България ще провеждат периодично работни срещи, на които ще дискутират подготвяните от браншовата организация предложения за промени в нормативната база, свързани в пътното строителство.
RSS Icon