Начало » Актуална пътна обстановка

Актуална пътна обстановка

Възстановено е движението по път ІІ-55 в района на с. Въглевци

10.01.2013 11:15

Възстановено е движението по път ІІ-55 в района на с. Въглевци, област Велико Търново.


Отпада ограничението за леките автомобили да се движат с вериги през прохода „Превала” остава ограничението товарните автомобили да се движат с вериги без ремаркета и полуремаркета

10.01.2013 09:45

Отпада ограничението за леките автомобили да се движат с вериги през прохода „Превала”. Остава ограничението товарните автомобили да се движат с вериги без ремаркета и полуремаркета.


Поради аварирал тежкотоварен автомобил движението по път ІІ-55 в района на с.Въглевци временно ще се осъществява в едната лента

10.01.2013 08:49

Поради аварирал тежкотоварен автомобил движението по път ІІ-55 в района на с.Въглевци, област Велико Търново,  временно ще се осъществява в едната лента.


Завърши проверката на АПИ за пътния инцидент на III-2008 в близост до село Езерово

09.01.2013 16:45

Завърши разпоредената от ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ спешна проверка по повод тежкия пътен инцидент на път III-2008 в близост до село Езерово на 8 януари т. г.

Анализът на експертите от ОПУ-Варна и централната администрация след направените огледи на място доказват, че технико-експлоатационните характеристики на пътния участък не могат да бъдат категорично квалифицирани като основна причина за възникването на пътно-транспортното произшествие. Направени са замервания на мястото на инцидента и те показват, че има достатъчна широчина в дясната лента за движение, по която безпрепятствено да премине лек автомобил, разминавайки се с автобус без дупката на платното да оказва влияние на движението.


 

През месеците февруари, март, април и май 2012 г. на различни участъци от път III-2008 са извършвани изкърпвания със студена асфалтова смес. През декември м. г. също е започнало изкърпване на участъци от път III-2008. Влошаването на метеорологичните условия обаче не позволяват цялостно завършване на възложената работа. В периода 19-22 декември 2012 г., когато в област Варна имаше обилни снеговалежи и снегонавявания, път III-2008 I-2 (гр. Девня – гр. Варна) кв. Повеляново – Езерово – Варна бе използван като обход на затворения за движение участък от АМ „Хемус“. Натоварването на пътя от пренасочения тежък автомобилен трафик от автомагистралата е допринесло за допълнително разрушаване на пътната настилка. На 3 януари 2013 г. на пътноподдържащата фирма е възложено да продължи изкърпването на пътния участък. Ремонтните дейности на III-2008 се изпълняват от дружеството, което отговаря за поддържането на републиканската пътна мрежа на територията на област Варна – ДЗЗД „Североизток груп“.

Още през миналата година е предвидена рехабилитация на пътя да бъде извършена през 2013 г. Строително-монтажните работи ще започнат през пролетта.

До 15 януари ще бъде възстановено движението по път II-16 в района на Елисейна

09.01.2013 15:21

До 15 януари т. г. ще бъде възстановено движението по път II-16 в района на Елисейна, по който от вчера от около 17 ч. е преустановено движението на моторни превозни средства порада срутила се скална маса. Пътят остава затворен поради опасността от нови свличания върху платното. Поставена е необходимата сигнализация.

Днес експерти на Областно пътно управление Враца и на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Враца направиха повторни огледи на участъка при км 20+300 от път II-16. Заключението им е, че са необходими взривни дейности, с които ще бъде отстранена нестабилната скална маса.

До възстановяване на движението шофьорите на леки автомобили и на МПС до 10 тона без ремаркета могат да ползват обходен маршрут по път III-162 Лакатник – Миланово - Вършец и обратно. За товарните моторни превозни средства подходящите обходи са през прохода Петрохан или през Ботевград.


Отпадат всички ограничения за движение на моторни превозни средства по Път ІІІ-866 Девин - Михалково

09.01.2013 13:43

Отпадат всички ограничения за движение на моторни превозни средства по Път ІІІ-866 Девин - Михалково.


Отпадат всички ограничения за движение на моторни превозни средства през прохода "Рожен"

09.01.2013 10:05

Отпадат всички ограничения за движение на моторни превозни средства през прохода "Рожен".


Отпада ограничението за всички моторни превозни средства да се движат с вериги през прохода „Печинско”

09.01.2013 09:25

Отпада ограничението за всички моторни превозни средства да се движат с вериги през прохода „Печинско”. Остава ограничението товарните моторни превозни средства да се движат без ремаркета и полуремаркета.


Отпада ограничението на път I-3 между Горни Дъбник и Долни Дъбник

09.01.2013 04:39

Отпада ограничението на път I-3 между Горни Дъбник и Долни Дъбник.


Временно се затваря за товарни автомобили път I-3 между Горни Дъбник и Долни Дъбник поради пътнотранспортно произшествие

08.01.2013 16:59

Временно се затваря за товарни автомобили път I-3 между Горни Дъбник и Долни Дъбник поради пътнотранспортно произшествие  с цистерна. Ограничението е валидно до разчистване на пътното платно. Леките моторни превозни средства преминават по черен път. Участъкът е сигнализиран.