Купете е-винетка: bgtoll.bg

АПИ: Близо 16,5 км от път III-7105 Лясково - Добрич ще бъдат основно ремонтирани

15.06.2022 17:30
АПИ: Близо 16,5 км от път III-7105 Лясково - Добрич ще бъдат основно ремонтирани

В инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2022 г. е предвидена подготовката на обществена поръчка за проектиране и строителство /инженеринг/ за основен ремонт на над 16,4 км от третокласния път III-7105 Лясково – Козлодуйци – Добрич. Третокласното трасе е основна пътна връзка на селата Пчелник, Балик, Житница, Лясково, Козлодуйци, Крагулево, Черна и Камен с областния център Добрич.

Целта е трайно да се възстанови технико-експлоатационното състояние на третокласната отсечка и значително да се подобри пътната безопасност и комфорта на пътуващите. Отсечката ще е с нова асфалтова настилка, по-добро отводняване, нова пътна маркировка, знаци и осигурителни системи. Основно ще се ремонтира и мостовото съоръжение при 4-ти км между селата Балик и Пчелник.

До изпълнението на основния ремонт третокласният път ще продължи да се поддържа по програмата за текущ ремонт и поддържане. За осигуряване на безопасното преминаване на шофьорите, по цялата дължина на пътя – 34,1 км, на пътноподдържащото дружество на републиканските пътища в област Добрич е възложено изкърпване на компрометирани участъци от пътната настилка, както и почистване на избуяла крайпътна растителност – храсти, клони и др. Срокът за изпълнение на предвидените работи е до 30 август т. г.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg