Купете е-винетка: bgtoll.bg

До 16 октомври се подават оферти за проектиране при ремонта на 40 км от път III-801 Белица - Стрелча

21.09.2022 12:50
До 16 октомври се подават оферти за проектиране при ремонта на 40 км от път III-801 Белица - Стрелча

Областно пътно управление – Пазарджик обяви обществена поръчка за изработването на технически проект за основен ремонт на 40 км от третокласния път III-801 Белица – Поибрене – Оборище – Панагюрище – Стрелча. Трасето осъществява най-пряката връзка на общините Панагюрище, Стрелча и Копривщица със София. Третокласният път е алтернатива на АМ „Тракия“ и Подбалканския път. Участъкът, предвиден за ремонт, започва от 25-ти км при границата на областите София и Пазарджик, преминава през с. Поибрене, с. Оборище, гр. Панагюрище и завършва при 65-ти км на входа на гр. Стрелча.

Прогнозната стойност на поръчката е 802 000 лв. без ДДС, а средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 90 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение.

Целта на проекта е възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с което ще се повиши безопасността на движението.

Договорът за проектиране включва изпълнение на геодезически измервания, конструктивно обследване на съоръженията, инженерно-геоложки проучвания и изработване на технически проект, съгласно изискванията на нормативната уредба и упражняване на авторски надзор по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа.

Срокът за подаване на офертите е до 16 октомври т. г.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg