Купете е-винетка: bgtoll.bg

Над 10 км от път III-8652, в района на Неделино, ще се ремонтират до края на септември

08.08.2022 16:47
Над 10 км от път III-8652, в района на Неделино, ще се ремонтират до края на септември

По програмата за текущ ремонт и поддържане на Агенция „Пътна инфраструктура“ до края на септември ще се ремонтират над 10 км от път ІІІ-8652, в района на Неделино. Третокласният път е важна транспортна артерия в област Смолян. Свързва Неделино и Златоград с общините Баните и Ардино и областите Смолян и Кърджали.
Ремонтно-възстановителните работи ще са в отсечките между 15-ти и 17-ти км, и Неделино - Старцево, до кръстовището с пътя Мадан – Златоград - от 20-ти до 28-ми км. Ремонтът е за над 8,6 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ. Двата участъка ще са с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Ще се ремонтират банкетите. Предвиден е монтаж на нови ограничителни системи /мантинели/, знаци, хоризонтална маркировка и др.
Строителните дейности ще се изпълняват без спиране на движението, като превозните средства ще преминават в платното, в което не се работи. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.
Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечките.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg