Купете е-винетка: bgtoll.bg

Отворени са офертите за ремонта на 6 съоръжения

20.09.2022 16:14
Отворени са офертите за ремонта на 6 съоръжения

Отворени са офертите в обществената поръчка за избор на изпълнители на ремонта на 6 съоръжения. Поръчката е в 6 обособени позиции. Общата индикативна стойност е 33,9 млн. лв. без ДДС.

            Първата обособена позиция е за ремонта на надлеза на път III-208 Провадия – Айтос при км 17+183. Той е в чертите на град Провадия при южния изход на града и преминава над р. Провадийска и ж.п. линията. Проектът предвижда основен ремонт на съоръжението, което е с дължина 376 м, и подходите към него с обща дължина 161 м. Мостът е с две платна с широчина 4 м, два тротоари по 2 м, 4 фуги. Предвижда се полагане на нова хидроизолация, асфалтова настилка, монтиране на нови предпазни мрежи, стоманени парапети и ограничителни системи за пътища, подобряване на отводняването с колекторна система. Индикативната стойност на предвидените строително-монтажни работи е 4,95 млн. лв. без ДДС.

            Две са отворените оферти за обособена позиция 1. Те са на:

  • „АВТОМАГИСТРАЛИ - ЧЕРНО МОРЕ“ АД;
  • „БГ ЛЕНД КО“ АД.

 

            Втората обособена позиция е за доизграждане на мост над р. Вит при км 65+074 на път III-358 Тетевен – Гложене – Ябланица в чертите на с. Гложене. Целта е трафикът, който в момента преминава по съществуващото в съседство съоръжение, което е паметник на културата, да се прехвърли по новото съоръжение. Изпълнението на обекта е започнало през 2005 г., но в последствие е преустановено след изграждането на устоя при западния бряг на реката. Към момента този устой е единственият изграден конструктивен елемент от съоръжението. До устоя е издигната и подпорна стена, служеща за оформяне на подхода към моста. Предвижда се съоръжението да е с дължина 63 м. Габаритът му включва пътно платно с широчина 8 м и два тротоара по 2 м. За отводняване на пътното платно са предвидени отводнители, изграждане на колекторна система, 4 бр. дъждоприемни шахти и т. н. Индикативната стойност на обекта е 3,2 млн. лв. без ДДС.

            За обособена позиция 2 е отворена офертата на:

  • „ОРС – ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД.

 

            В третата обособена позиция е ремонтът на виадукт при км 59+727 на АМ „Тракия“. Проектът предвижда основен ремонт на съоръжението, което е с габарит А29. Мостът има две конструкции, за всяка посока на движение, като всяка е с широчина 13,5 м, включващ външен тротоар 1 м, пътно платно 11,5 м, вътрешен тротоар (в разделителната ивица) 1 м. Съоръжението е с дължина 126,4 м. Виадуктът преминава над горното течение на река Яворица и дълбоко дере. Разстоянието между двете конструкции е 1 м. Предвижда се усилване на греди и стълбове, премахване на старата настилка, полагане на нова хидроизолация, асфалтова настилка, монтиране на нови предпазни мрежи, стоманени парапети и ограничителни системи. Прогнозната стойност е 3,05 млн. лв. без ДДС.

            Отворената оферта за обособена позиция 3 е на:

  • „ОРС – ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД.

 

            Четвъртата обособена позиция е за изграждане на нов мост над р. Марица при км 6+832 на път III-667 Плодовитово – Асеновград, в отсечката между Градина и Първомай. Проектното решение предвижда новото съоръжение да е на 15 м от съществуващото и с дължина 200 м. Новият мост ще бъде с габарит от 6,5 м и два банкета по 1,25 м. Ще бъдат построени и необходимите подстъпи към него. Индикативната стойност е 13,55 млн. лв. без ДДС.

            За обособена позиция 4 са отворени 5 оферти. Те са на:

  • „ГБС - ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО“ АД;
  • „ОРС – ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД;
  • „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД;
  • „ИСА 2000“ ЕООД;
  • КОНСОРЦИУМ „ВЕНИ-МИКС“, с участници: „ВЕНИГАЗ“ ЕООД и „МИКС-КОНСТРЪКШЪН“ ООД.

 

            Петата обособена позиция е за ремонта на мост над река Искър на Северната дъга на Софийския околовръстен път II-18 при км 12+422, в района на гр. Нови Искър. Съоръжението е с дължина 130 м. Предвижда се подмяна на съществуващите главни греди, върху тях ще се изпълни нова плоча, пътна настилка, хоризонтална маркировка, монтиране на нови пътни знаци, стоманени парапети и ограничителни системи за пътища. Индикативната стойност е 2,1 млн. лв. без ДДС.

            Отворената оферта за обособена позиция 5 е на:

  • „ОРС – ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД.

 

            В шестата обособена позиция е ремонтът на надлеза над ж.п. линия при 145-ти км на път ІІ-53 Сливен – Ямбол – Средец. Съоръжението премоства ж.п. линията София - Бургас, както и няколко улици в гр. Ямбол. Състои се от четири пътни ленти, по две във всяка посока и два тротоара с широчина 2,5 м. Мостът е в експлоатация от 1980 г. и е дължина 374,6 м. Предвидени са строително-монтажни работи по демонтажа и премахването на всички ограждащи елементи под съоръжението. Проектът включва възстановяване на нарушения по бетонното покритие и корозирала армировка по ригели, греди и колони, подмяна на част от лагерите, изпълнение на усилваща плоча, цялостна обработка на всички повърхности със защитно покритие, ремонт на тротоарите, нова асфалтова настилка, подмяна на парапети, предпазни огради и защитни мрежи, подмяна на уличното осветление. Прогнозната стойност е 7,05 млн. лв. лв. без ДДС.

            Отворената оферта за обособена позиция 6 е на „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ-СЛИВЕН“ ЕООД.

 

            Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви днес и обществена поръчка за избор на изпълнители на строителния надзор при ремонта на 5 от тези съоръжения. За осъществяването на надзора при изграждането на нов мост над р. Марица при км 6+832 на път III-667 Плодовитово – Асеновград е подписан договор през юни 2022 г. с избрания изпълнител „Т7 консулт“ ЕООД. Общата индикативна стойност на поръчката за надзор при ремонта на петте съоръжения е 712 250 лв. без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 20 октомври т. г. Поръчката е в 5 обособени позиции.

            Първата обособена позиция е за надзора при ремонта на надлеза на път III-208 Провадия – Айтос при км 17+183. Прогнозната стойност е 173 250 лв. без ДДС.

            Втората обособена позиция е за консултантска услуга при ремонта на моста над река Вит при км 65+074 на път III-358 Тетевен-Гложене-Ябланица. Индикативната стойност е 112 000 лв. без ДДС.

            В третата обособена позиция е строителният надзор при ремонта на виадукта при км 59+727 на АМ „Тракия“. Прогнозната стойност е 106 750 лв. без ДДС.

            В четвъртата обособена позиция е изборът на консултант при ремонта на моста над река Искър на Северната дъга на Софийския околовръстен път II-18 при км 12+422. Индикативната стойност е 73 500 лв. без ДДС.

            Петата обособена позиция  е за строителен надзор при ремонта на надлеза над ж.п. линия при 145-ти км на път ІІ-53 Сливен - Ямбол – Средец. Прогнозната стойност е 246 750 лв. без ДДС.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg