Начало » Пресцентър » Новини » Стартира тръжната процедура за избор на изпълнител на строителството на лот 1 на АМ "Марица"

Стартира тръжната процедура за избор на изпълнител на строителството на лот 1 на АМ "Марица"

02.12.2010 09:58

logo_2EU-EN.jpgНа 1.12.2010г. в Министерство на регионалното развитие и благоустройството в присъствието на Председателите на Комисиите по регионална политика и транспорт към Народното събрание, представители от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Председателят на УС на Агенция “Пътна инфраструктура”, господин Божидар Йотов, и представители на Камарата на строителите министър Росен Плевнелиев даде официален старт на тръжната процедура за избор на изпълнител на строителството на ЛОТ 1 на АМ „Марица”.


От км 0+000 до км 5+000 има готови 5 км, които трябва да бъдат рехабилитирани. Тръжната процедура за строителството на новите магистрални участъци от 5-ти до 72-ри км е преработена и вместо на четири лота, както е бил старият проект, ще се строи на два.

Общата им дължина е 66,1 км, а индикативната им стойност е 209 млн. евро.

Финансирането е по Оперативна програма “Транспорт”.

Подробно описание на необходимите документи за участие в конкурса може да бъде намерено на Интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура” в категория „Обществени поръчки”.

Тръжната документация за участие в обществената поръчка за строителството на ЛОТ 1 на АМ „Марица” може да бъде закупена до 7 февруари 2010г. от сградата на Агенция „Пътна инфраструктура”, 1606 София, бул.”Македония”3, партер, всеки ден между 14-16ч.

Допълнителна информация може да бъде получена на телефон: 9713-323.