Купете е-винетка: bgtoll.bg

На 24 април в три обществени обсъждания ще се разгледа концепцията за интегрирано развитие на Софийска област

16.04.2024 11:54
На 24 април в три обществени обсъждания ще се разгледа концепцията за интегрирано развитие на Софийска област

На 24 април в три обществени обсъждания ще бъде разгледана концепцията за интегрирани териториални инвестиции „Осигуряване на интегрирано развитие на Софийска област“. Срещите се организират от Областния информационен център – София и са във връзка с процедурата за кандидатстване по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027. Дебатите ще се проведат както следва:

  • От 14 часа в град Златица, залата на общината;
  • От 16 часа в град Етрополе, залата на НЧ „Тодор Пеев 1971“;
  • От 18 часа в град Ботевград, залата на общината.

 

Агенция „Пътна инфраструктура“ участва в концепцията с предложение за основен ремонт на над 16 км от път II-37 Етрополе – Златица, в участъците от 21 км до 35 км и между 42 км и 44 км. Индикативната стойност на проекта е 27 447 116 лв. с ДДС.

 

Концепцията е разработена с мисъл за населението на общините Златица, Пирдоп, Етрополе и Ботевград. Успешното осъществяване на планираните инвестиции ще се допринесе за подобряване на транспортната свързаност, достъпа до медицински услуги, развитие на туризма в региона, превенция и управление на риска от наводнения. Водещ партньор в дейностите по нея е Областна Администрация София област.

 

Поканени за участие на срещите са партньорите в концепцията, представители на местната власт, всички заинтересовани страни и широката общественост. По време на събитието ще бъдат представени отделните проекти, които са все още идеи и предстои да преминат последваща оценка.

 

Заинтересовани страни могат да изразят своето мнение по време на обсъжданията или чрез анкети, които са достъпни на Фейсбук страницата на ОИЦ – София, както и на сайта www.bgregio.bg и на www.eufunds.bg. Препоръки или възражения могат да се изпращат също и на електронната поща на ОИЦ-София/ Звено за публични консултации към РСР на ЮЗР oic.sofia@gmail.com в срок до три дни от приключване на всички публични обсъждания.

 

ЛИНК към: Презентации на 8 бр. концепции за ИТИ от София област и график:

https://bgregio.eu/wps/portal/operativna-programa/iti/iti.public.discussion/Grafik-lokacii-OIC-Sofiq-04.24?fbclid=IwAR3xBSrjGYJ4fhdPJ8yq_S-LAEDFiK2CVKH2EvpE6mhS68BZg2SZoY25E_E_aem_ATUDm9NFk5Hisj9eoHF_EeQQFYN1ms4URmwCFu-wiAWdGQOHiknwbu21jGa_VHMM1MSEiPIzqdjzxfR4XJnPly5a

АНКЕТА относно КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ (ИТИ) BG16FFPR003-2.001-0045 Осигуряване на интегрирано развитие на Софийска област (google.com)

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg