Купете е-винетка: bgtoll.bg

Инж. Стефан Чайков е новият председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура"

27.08.2013 14:02
Инж. Стефан Чайков е новият председател на Управителния съвет на Агенция

Със заповед на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева инж. Стефан Чайков е назначен за член и председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Досегашният председател на УС Лазар Лазаров остава член на Управителния съвет.

Министър Терзиева представи инж. Стефан Чайков и подчерта, че цялата му професионална кариера е свързана с пътния сектор и е експерт, който познава в детайли целия процес на работа в пътностроителния сектор. Инж. Чайков е председател на Управителния съвет Браншова камара „Пътища” и е добре познат след колегите си, каза министърът на регионалното развитие.

 

„Инж. Чайков идва от бизнеса, председател е на браншова организация и за правителството е важно да се разширяват връзките с бизнеса и неправителствения сектор“, заяви министър Терзиева. Тя посочи още, че ще разчита на неговата компетентност и познания извън системата и за разширяване на диалога с браншовите организации.

Инж. Лазар Лазаров ще бъде член на УС. Промените в ръководството на пътната агенция са резултат от политиката за запазване и стимулиране на професионалното начало, заяви министърът на регионалното развитие. „Считам, че приемствеността е задължителна”, категорична е министър Терзиева.

Председателят на УС на АПИ инж. Стефан Чайков заяви, че почти цялата му кариера е преминала в пътния бранш. „Познавам в детайли целия процес. От април 2011 г. съм председател на Управителния съвет Браншова камара „Пътища”. Задачите ми сега са фокусирани в две групи – запазване и доразвиване на експертния потенциал на служителите на пътна агенция и досъгласуването и приемането на стратегията за пътната инфраструктура до 2020 г.”, подчерта инж. Чайков.

Имам амбицията да изготвим дългосрочна програма за рехабилитация, ремонти и превантивно поддържане на републиканските пътища, обясни инж. Чайков. Предстоят ни срещи с всички институции за подготовката на републиканската пътна мрежа за есенно-зимния период. Ще се направи и преглед на текущите проекти, финансирани по европейските фондове, посочи още председателят на УС на АПИ.

галерия:

 

 

 

 

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg