Купете е-винетка: bgtoll.bg

От 16 ч. утре се въвежда временна организация на движението в участъка при кръстовището на бул. „Сливница“ и СОП

25.11.2013 15:35
От 16 ч. утре се въвежда временна организация на движението в участъка при кръстовището на бул. „Сливница“ и СОП

Утре – 26 ноември 2013 г., от 16 ч. се въвежда временна организация на движението в участъка при кръстовището на бул. „Сливница“ и Софийския околовръстен път. Той е част от проект „Западна дъга на СОП, участък 1 – Път ІІ-18 СОП в участъка от км 59+400 до км 61+629 и от км 0+000 до км 0+780“.

 

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

Движението ще бъде организирано във временно изграден кръг. По този начин преминаването през кръстовището по време на строителството ще е максимално улеснено и безконфликтно. Въвеждането на организацията на движението (във временно кръгово кръстовище) ще гарантира поемане на целия съществуващ трафик и ще осигури по-добра пропускателна способност от досега съществуващата в този участък.

С въвеждането на временната органазация на движението при кръстовището „СОП – Сливница“ стартира изграждането на пътен възел „Сливница“. С този вариант на конструктивно решение ще се облекчи транзитният трафик от и към АМ „Люлин“ и движението от и към Калотина. Възелът е проектиран на три нива, с което ще се осигури безконфликтното преминаване през пътната връзка, ще се подобри транспортното обслужване на международния и вътрешен трафик и ще се увеличи безопасността и сигурността на движение .

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg