Купете е-винетка: bgtoll.bg

Ръководството на АПИ се срещна с представители на протестиращите собственици на земя в района на Северната скоростна тангента

21.01.2014 17:35
Ръководството на АПИ се срещна с представители на протестиращите собственици на земя в района на Северната скоростна тангента

Ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ се срещна с представители на протестиращите собственици на земя в района на Северната скоростна тангента.

На срещата председателят на УС на АПИ инж. Стефан Чайков подчерта, че оценката на имотите е направена от независим лицензиран оценител и е изцяло съобразена с разпоредбите на Закона за държавната собственост, отнасящи се до принудителното отчуждаване на имоти за държавни нужди.

В изпълнение на нормативната уредба лицензираният оценител е работил, както следва:

за землища Орландовци и Враждебна са представени подходящи пазарни аналози и оценката е изработена чрез осредняване на посочените в тях цени; за землища Бенковски, Илиенци, Требич и Малашевци от представените вписани сделки не са открити подходящи аналози и оценката за земеделските земи е изготвена по Наредба за реда за определяне на цени на земеделските земи. За урегулираните имоти АПИ е изискала данъчни оценки от съответните данъчни служби и равностойното парично обезщетение е определено като удвоена данъчна оценка.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg