Купете е-винетка: bgtoll.bg

До края на годината ще завършат строително-ремонтните работи при виадукта на 67-ми км от АМ „Тракия“

21.03.2014 14:56
До края на годината ще завършат строително-ремонтните работи при виадукта на 67-ми км от АМ „Тракия“

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков провериха извършващите се строително-монтажни работи при виадукта на 67-ми км от автомагистрала „Тракия“. Ремонтът се извършва със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 8,7 млн. лв.

 

В момента дясното платно в посока София - Пловдив е с изцяло отстранена връхна конструкция. Очаква се строителните работи по него да завършат в края на месец май, подчерта министър Терзиева. Ремонтът на съоръжението включва премахване на цялата връхна конструкция и укрепване на стълбовете, които носят съоръжението. В момента приключва поставянето на надлъжните греди, обясни министърът. Веднага след завършването на платното ще започне работата по другото - в посока Пловдив - София. Целта е до края на годината виадуктът при км 67+027, в близост до с. Церово, да е готов, заяви инж. Чайков.

Строителните дейности на съоръжението стартираха през миналата година. Изпълнител е ПОРР Бау Гмбх. Стойността на договора е 8 699 474,76 лв. с ДДС. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД „Виадукти 2012“ на стойност 321 030 лв. с ДДС.

До завършването на строително-монтажните работи на съоръжението при км 67+027 от АМ „Тракия“ е въведена временна организация на движението. При извършването на ремонтните дейности в лявото платно - в посока от Бургас към София, тежкотоварните автомобили над 12 т, вкл. с ремаркета и полуремаркета, се пренасочват по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел „Север“, при км 126+200 - по път II – 64 - околовръстен път гр. Карлово - път I-6 към София. В обхвата на виадукта в момента движението се пренасочва двупосочно в платното Бургас – София. От км 63+000 до км 90+000 скоростта на движение по АМ „Тракия” е ограничена от 140 км/ч на 120 км/ч.

Алтернативните маршрути са:

в посока София - Пловдив:

АМ „Тракия“ при пътен възел „Мирово“ - по главен път I-8 София – Пловдив, през гр. Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От гр. Септември по път III-8402 Септември – Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел „Церово“ и включване в АМ „Тракия“.

в посока Пловдив – София:

АМ „Тракия” при пътен възел „Церово“ по път III-8402 Септември -Виноградец, през с. Виноградец, Злокучене до гр. Септември. От гр. Септември по главен път I-8 София - Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътен възел „Мирово“ и включване в АМ „Тракия“. На виадукта при км 67+027 в двете посоки скоростта се ограничава на 60 км/час.

До края на годината трябва да приключат и ремонтите на виадуктите при км 61+327 от АМ „Тракия” и при км 30+874 на АМ „Хемус“ – „Бебреш”.

Министър Терзиева призова шофьорите за търпение до приключване на ремонтите по виадуктите, тъй като със завършването им ще се гарантира безопасността на пътуващите. Има готовност при увеличение на трафика в едната от посоките да се реорганизира движението в две ленти в посока на по-натовареното направление. Заедно с „Пътна полиция“ ще положим всички усилия да се осигури по-удобно пътуване, докато продължават строителните работи, заяви министърът на регионалното развитие.

 

   

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg