Купете е-винетка: bgtoll.bg

Над половин милион лева ще бъдат инвестирани в ремонта на надлеза на път III-5007 край Николаево

30.05.2014 13:29
Над половин милион лева ще бъдат инвестирани в ремонта на надлеза на път III-5007 край Николаево

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков подписа договора с изпълнителя на ремонтно-възстановителните работи на надлеза на път III-5007 с. Ветрен – Николаево - Конаре – надлез над път I-6 при км 20+250. Обектът е по Аварийната програма на АПИ и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет.

 

 

Изпълнител е „ПСТ ХОЛДИНГ“ EАД. От името на строителя договорът подписаха инж. Цветан Цонев, председател на Съвета на директорите на дружеството, и Камен Кичев, изпълнителен директор. Стойността на ремонтно-възстановителните работи е 474 661,10 лв. без ДДС. Срокът на обществената поръчка е 180 календарни дни от подписването на Протокол 2а и стартирането на строителните работи.

С ремонта на надлеза ще се възстанови директната връзка между гр. Николаево и останалите населени места от общината - селата Нова махала, Елхово и Едрево, с подбалканския път I-6 София - Бургас. От края на 2011 г. участъкът от третокласния път край Николаево е затворен след инцидент с камион, превозващ извънгабаритен товар по път I-6. При него е нарушен средният отвор на съоръжението.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg