Купете е-винетка: bgtoll.bg

Инж. Йордан Вълчев: В 17 часа днес ще бъде пуснато движението в отсечката Мездра-Лютидол

19.02.2024 11:36
Инж. Йордан Вълчев: В 17 часа днес ще бъде пуснато движението в отсечката Мездра-Лютидол

В 17 часа днес ще бъде пуснато движението в отсечката от път I-1 Мездра – Лютидол. В момента строителят завършва дейностите за временната организация на движение, която е нужда, за да се гарантира безопасното преминаване по трасето, съобщи инж. Йордан Вълчев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ пред БТВ. Той уточни, че е необходимо да бъдат поставени нови пътни знаци за временна организация на движение и да се премахнат старите, след което всички автомобили ще могат да преминават свободно.

Трафикът по новопостроените участъци ще се извършва двупосочно в по две ленти в посока. Само в района на Лютидол автомобилите ще преминават в една лента. Пускането на движението по новото трасе ще облекчи движението в района, защото няма да се използват обходните маршрути, поясни инж. Вълчев. Този период ще се използва и за ремонт на участъците, по които в момента се пренасочват автомобилите и за завършване на моста в Горна Кремена.

В участъка между Дърманци и Лютидол шофьорите ще преминават по нов път с изградени защитни съоръжения и положени мрежи за защита от обрушване.

През пролетта трасето ще бъде затворено, защото ще продължи изграждането на тежките участъци между Лютидол и Новачане, както и двата пътни възела на Дърманци и Мездра, информира инж. Вълчев. По думите му до края на годината трябва да приключат строителните дейности по основното трасе и движението да бъде отново възстановено. При затварянето на отсечката, трафикът ще се пренасочва през прохода Петрохан и село Горна Кремена. През следващата година ще приключат дейностите само по пътни възли, като работата по тях няма да налага спиране на преминаващите автомобили.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg