Купете е-винетка: bgtoll.bg

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

19.02.2024 14:37
На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари от 15 ч. в Административната сграда на Общински пазар, в гр. Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие (КИТИ) „Комбинирана концепция за ИТИ на територията на общините Лом, Димово и Оряхово“. Срещата се организира от Областния информационен център – Монтана във връзка с текуща процедура за кандидатстване по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027.

В разработването на концепцията Агенция „Пътна инфраструктура“ участва с предложение за основен ремонт на близо 53-и км от път II-11 Добри дол Лом – Горни Цибър на територията на област Монтана и изграждане на нов участък от второкласния път II-11 Обход на град Оряхово, с дължина приблизително 9 км.

С успешното реализиране на проектите ще се подобрят транспортните връзки между населените места и условията за туризъм. Финансирането ще бъде по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027.

Освен пътните проекти на АПИ, концепцията включа инвестиции за съхранение и развитие на културно-историческото наследство и популяризиране на устойчиви форми на туризъм и за насърчаване на социално-икономическата интеграция чрез развитие и надграждане на създадения Интегриран комплекс от услуги.

Линк към презентация на „Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) №BG16FFPR003-2.001-0023 „Комбинирана концепция за ИТИ на територията на Общините Лом, Димово и Оряхово“.

Онлайн анкета за КИТИ „Комбинирана концепция за ИТИ на територията на Общините Лом, Димово и Оряхово“: https://s.shopeee.com/y9wz

Всеки, който желае да подкрепи идеите за развитие на региона може да попълни и подаде онлайн анкета до 26 февруари включително.

Получаването на подкрепа е едно от условията за одобряване на концепцията и ще допринесе за увеличаване на възможността планираните обекти да бъдат изпълнени със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg