lima.api.bg - приложение за актуална пътна информация

Начало

ГИС проектът на АПИ с отличие за добра практика в конкурса на Института по публична администрация

06.12.2016 13:28
photo_GIS_1.jpgГеографската информационна система на Агенция „Пътна инфраструктура“ е отличена за добра практиката в държавната администрация в конкурса на Института по публична администрация (ИПА). Номинацията е в категорията „Оптимизиране на работните процеси“. Грамотата получи урбанист Злати Пешев, ГИС експерт в АПИ.  

АПИ и Столична община работят съвместно за изработването на идеен проект и осигуряване на финансиране за разширяване на Околовръстния път на София от кв. „Бъкстон“ до АМ „Люлин“

06.12.2016 12:18
cadastre.jpgЦялостната реализация на реконструкцията на Софийския околовръстен път в участъка от кв. „Младост“ до АМ „Люлин“ се изпълнява от 2009 г. чрез съвместните усилия на Агенция „Пътна инфраструктура“ и Столична община. Проектът е сред приоритетните обекти на Агенция „Пътна инфраструктура“, които следва да бъдат изпълнени в периода до 2020 г.  

От утре движението по АМ „Тракия“ в района на Чирпан ще е двупосочно по едно платно. През първия етап от ремонтните дейности ще се ограничи преминаването по пътната връзка Свиленград - Бургас на АМ „Марица“

05.12.2016 17:47
AM_Trakia_km_136_most_Striama_2.jpgOт утре – 6 декември, движението по АМ „Тракия“ в района на Чирпан ще се извършва двупосочно по едно платно от 169-ти до 171-ви километър поради извършване на ремонтни дейности. Те ще бъдат изпълнени по нова, експериментална технология, която позволява да се работи при настоящите метеорологични условия. Целта е ремонтните работи да завършат в максимално кратък срок. Индикативният срок е 16 декември.  

Инж. Дончо Атанасов: Да превърнем пътя през Кресна в национална кауза

05.12.2016 16:49
DSC_0204.jpg Да превърнем пътя през Кресна в национална кауза, призова председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов при представянето в Благоевград на резултатите от социологическо проучване за бъдещото трасе на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле.  

Несъобразена скорост и заспиване на шофьора са причина за катастрофите с камиони тази сутрин

05.12.2016 13:49
API_2016_.JPGПо повод двата пътни инцидента днес - при кръговото кръстовище с обхода на Враца и при 122-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас, Агенция „Пътна инфраструктура“ уточнява, че причините за катастрофите са несъобразена скорост и заспиване на шофьора. При инцидента край Враца водачът е навлязал в кръговото кръстовище със скорост по-висока от разрешената - 40 км/ч. Заспиване на шофьора на камиона пък е причина за инцидента при 122-ри км на на АМ „Тракия“ тази сутрин.  
« предишни123456...419следващи »