lima.api.bg - мобилното приложение на АПИ

Начало

Инж. Светослав Глосов: Цената на тол системата ще се определя от класа на пътя и неговото състояние

18.07.2018 18:21
Svetoslav_Glosov.jpgС въвеждането на тол системата ще има различни тарифи за различните класове пътища, като за тези в най-лошо състояние няма да се плаща, докато не бъдат ремонтирани. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Светослав Глосов, който взе участие в  заседание на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Депутатите от комисията приеха на първо четене промените в Закона за пътищата, предвиждащи въвеждането на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства и обща техническа допустима максимална маса над 3,5 т (ТОЛ) и на база време за леки автомобили с обща техническа допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка). На заседанието присъстваха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев, началникът на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Весела Начева-Кръстева, главният секретар на министерството Веселина Терзийска и инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ.

Започна асфалтирането на улиците в Мизия

18.07.2018 18:12
Mizia-18-7-18_3.jpg„За една седмица ситуацията в Мизия е преодоляна, почистени са улиците и започна тяхното асфалтиране“. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след като се запозна на място с възстановителните работи след наводнението в Мизия. Кметът на града Виолин Крушовенски и хората лично му благодариха за навременната помощ за преодоляване на щетите от поройните дъждове. Жителка на Мизия благодари на премиера Бойко Борисов, на министър Нанков и на кмета за това, че улицата, на която живее, ще бъде асфалтирана. Така детето й, което е инвалид, ще може да излиза от дома им.

Инж. Светослав Глосов: До 15 септември ще бъде пуснато движението в едната лента по главния път II-86 Смолян-Мадан

18.07.2018 17:12
Svetoslav_Glosov.jpgДо 15 септември ще бъде пуснато движението в едната лента по главния път II-86 Смолян-Мадан в засегнатия от свлачище участък край село Влахово. Това обяви пред журналисти председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав  Глосов. Той напомни, че свлачището е едно от най-големите по републиканската пътна мрежа заради което се е наложило спешно изграждане на временен път, по който се осъществява трафика в момента.

5 млн. лв. са инвестирани в рехабилитацията на 10 км от път II-49 Кубрат – Тутракан

18.07.2018 16:39
Lot_14_OPRR-18-7-18_4.JPGЗавърши рехабилитацията на 9,77 км от път II-49 Кубрат - Тутракан. Основният ремонт на второкласния път се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. На откриването на обекта присъства главният секретар на Областна управа Силистра Елена Томова, директорът на дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР 2014-2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в Агенция „Пътна инфраструктура“ Николина Чапанова, кметът на село Старо село Пламен Петров, представители на изпълнителя и др.

През следващата седмица алпинисти ще започнат монтаж на високоякостна мрежа над срутището край Тикале на път II-86 Смолян - Мадан

18.07.2018 14:10
Srutichte_Tikale__10.jpgПродължава аварийното укрепване на срутището край Тикале на път II-86 Смолян - Мадан. Извършено е запълване на основните пукнатини и замрежване на ската. Предстои през следващата седмица алпинисти да започнат монтиране на високоякостна мрежа с анкери, с широчина 7 м и дължина 100 м в зоната между двата далекопровода, както и вертикално укрепване с мрежа на площ около 500 кв. м с анкери в зоната над срутището. Целта е след приключването на тези дейности движението да бъде пуснато по едното платно на второкласния път.
« предишни123456...974следващи »

Проекти